Förutom 205 hotellrum kommer The Wood Hotel att erbjuda ett spa och tre olika restauranger. Spaanläggningen kommer att vara på våning 20, med en utomhuspool 74 meter upp i luften.
– Det kommer att vara en fantastisk utsikt därifrån, berättar David Åberg, hotelldirektör.
Konceptet finns på två andra ställen i Sverige, i Stockholm och Karlstad, och går under namnet Vana Spa.
Även allmänheten är välkomna dit.
– Anläggningen är inte bara till för hotellgäster. Även allmänheten är välkomna dit, säger David.
Asiatiska influenser
I samband med hotellets öppning den 9 september tillkommer även tre restauranger i Skellefteå. En på våning 19, en på våning 4 och en på markplan. Den på våning 19 kommer enligt hotellets hemsida att drivas av en av Sveriges mest välrenommerade restauranggrupper, och ha asiatiska influenser.
– Det kommer att bli jättebra, säger David som inte vill säga exakt vilken restauranggrupp det rör sig om.
På markplan blir det italienska café- och restaurangkonceptet Paolo’s, som redan idag finns på tre andra Elite-hotell i Sverige.
– Där kommer det att serveras surdegspizza och pasta, men även kaffe, bakelser och bullar, säger David.
Smaker från Västerbotten
På plan 4 ligger restaurangen, som även kommer att användas vid frukost, i anslutning till den stora takterrass som vetter mot sydväst. Här berättar David att maten kommer att inspireras av smaker från Västerbotten.
…därför vill vi även i hotellets verksamhet ha hållbarhet som signum.
– En av hela byggnadens främsta egenskaper är att den är klimatpositiv, och därför vill vi även i hotellets verksamhet ha hållbarhet som signum. Som en del i detta kommer maten på plan 4 att till stor del bestå av närodlat, rotfrukter, grönt och annat gott.
Denna restaurang ska även bli en plats för de som vill hänga och lyssna på musik, berättar David.
– Vi vill att det ska bli en samlingspunkt för mat- och dryckesintresserade, säger han.
Ekologiskt
Som kökschef och ansvarig för mat och dryck på de två sistnämnda restaurangerna kommer Carina Brydling, som bland annat varit med i Kockarnas Kamp på TV4, vara. Hon tycker om hållbarhet och ekologi och har ett långt intresse av råvaror och recept med utgångspunkt i Västerbotten.
– Att jobba ekologiskt, hållbart och med västerbottniska traditioner är för mig lika naturligt som att solen går upp, har hon tidigare berättat i ett pressmeddelande.