Annons

Asiatiskt, italienskt och smaker från Västerbotten – så blir hotellets tre restauranger: ”En samlingspunkt”

MAT Asiatisk mat, italienskt och smaker inspirerade av Västerbotten. Det är vad de tre olika restaurangerna i The Wood Hotel kommer att erbjuda. “En samlingspunkt för mat- och dryckesintresserade”, säger David Åberg, hotelldirektör.

Annons

Förutom 205 hotellrum kommer The Wood Hotel att erbjuda ett spa och tre olika restauranger. Spaanläggningen kommer att vara på våning 20, med en utomhuspool 74 meter upp i luften.

– Det kommer att vara en fantastisk utsikt därifrån, berättar David Åberg, hotelldirektör.

Konceptet finns på två andra ställen i Sverige, i Stockholm och Karlstad, och går under namnet Vana Spa.

Även allmänheten är välkomna dit.

– Anläggningen är inte bara till för hotellgäster. Även allmänheten är välkomna dit, säger David.

Annons

Asiatiska influenser

I samband med hotellets öppning den 9 september tillkommer även tre restauranger i Skellefteå. En på våning 19, en på våning 4 och en på markplan. Den på våning 19 kommer enligt hotellets hemsida att drivas av en av Sveriges mest välrenommerade restauranggrupper, och ha asiatiska influenser.

– Det kommer att bli jättebra, säger David som inte vill säga exakt vilken restauranggrupp det rör sig om.

På markplan blir det italienska café- och restaurangkonceptet Paolo’s, som redan idag finns på tre andra Elite-hotell i Sverige.

– Där kommer det att serveras surdegspizza och pasta, men även kaffe, bakelser och bullar, säger David.

Här ska restaurangen på våning 4 vara. Intill finns en stor takterrass som vetter åt sydväst.

Smaker från Västerbotten

På plan 4 ligger restaurangen, som även kommer att användas vid frukost, i anslutning till den stora takterrass som vetter mot sydväst. Här berättar David att maten kommer att inspireras av smaker från Västerbotten.

…därför vill vi även i hotellets verksamhet ha hållbarhet som signum.

– En av hela byggnadens främsta egenskaper är att den är klimatpositiv, och därför vill vi även i hotellets verksamhet ha hållbarhet som signum. Som en del i detta kommer maten på plan 4 att till stor del bestå av närodlat, rotfrukter, grönt och annat gott.

Annons

Denna restaurang ska även bli en plats för de som vill hänga och lyssna på musik, berättar David.

– Vi vill att det ska bli en samlingspunkt för mat- och dryckesintresserade, säger han.

Ekologiskt

Som kökschef och ansvarig för mat och dryck på de två sistnämnda restaurangerna kommer Carina Brydling, som bland annat varit med i Kockarnas Kamp på TV4, vara. Hon tycker om hållbarhet och ekologi och har ett långt intresse av råvaror och recept med utgångspunkt i Västerbotten.

– Att jobba ekologiskt, hållbart och med västerbottniska traditioner är för mig lika naturligt som att solen går upp, har hon tidigare berättat i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av Megafonen nr 6-7 2021. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons