Annons
Baserat på pressmeddelande
The Wood Hotel. Illustration: White arkitekter

Namnet klart på Elite Hotels stora satsning i centrum: ”Fascinerande att följa hur hotellet växer fram”

NYHETER I september ska Elite Hotels slå upp dörrarna till The Wood Hotel i centrum. Den 20 våningar höga träbyggnaden får 205 hotellrum, en kongresslokal, en konferensdel och tre restauranger. Det ska även finns ett spa med panoramavy över staden och dess omgivningar. Det berättar Elite Hotels i ett pressmeddelande.

Annons

Hotellet blir Elite Hotels första i Skellefteå, och ett nytt nav för såväl svenskt näringsliv som turism. Här vill hotellkedjan kunna ge en helhetsupplevelse för affärsresenärer, weekend-firare och långväga gäster som vill upptäcka Norrlands naturupplevelser.

– Skellefteå är en spännande stad, vi både ser och förutspår en stigande efterfrågan av hotellnätter i takt med att staden växer, säger David Halldén, vd på Elite Hotels.

De hoppas att White arkitekter-ritade The Wood Hotel ska bli ett exklusivt tillskott till besökslivet i Norrland, som under de senaste åren blivit ett attraktivt resmål för både internationella och svenska gäster. Vill man ge sig ut i den norrländska naturen finns allt från vidsträckta stränder till möjlighet att åka hundsläde en kort tur härifrån.

Annons

Hotelldirektör blir David Åberg, som med lång erfarenhet hotellbranschen, ledarskap och försäljning får förtroendet att öppna och utveckla storsatsningen i Skellefteå.

– Jag är uppväxt här i Skellefteå, och att få förtroendet att leda den här etableringen är ett drömprojekt för mig. På platsen där jag som barn tog bussen ska nu flera tusen gäster välkomnas. Det är extremt fascinerande att följa hur hotellet växer fram, och jag ser fram emot att få skapa inspirerande helhetsupplevelser för våra gäster tillsammans med mitt team och våra partners, berättar han i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Elite Hotels
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons