Annons
Baserat på pressmeddelande

Misstänkt allvarlig vaccinbiverkan har anmälts till Läkemedelsverket

NYHETER Under veckan har Region Västerbotten anmält ett fall av misstänkt allvarlig biverkan av vaccin mot covid-19 från Astra Zeneca till Läkemedelsverket, skriver de i ett pressmeddelande.

Annons

En patient som vårdas i Västerbotten vaccinerades med covidvaccin före personen insjuknade. I övrigt kommenterar Region Västerbotten inte det enskilda patientfallet.

Alla misstänkta biverkningar av covidvaccin ska anmälas till Läkemedelsverket, som sedan värderar om det kan finnas anledning att misstänka något orsakssamband.

En tidigare rapportering

Regionen har rapporterat en misstänkt biverkan till Läkemedelsverket vid ett tidigare tillfälle, efter att en patient under mars månad avlidit strax efter covidvaccination.

Enligt regionen var detta ett av fallen som låg till grund för pausen av vaccinering med Astra Zenecas vaccin i Sverige. Det rör sig alltså inte om ett nytt rapporterat dödsfall.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons