Annons
Foto: Arkivbild

Butik i centrala Skellefteå stänger: ”Var tufft redan innan coronan”

NÄRINGSLIV En ny butik i Skellefteås centrumhandel har nu fallit offer för coronapandemin. Eurosko stänger sina dörrar inne på CK.

Annons

Ägaren Robert Frykland, som också driver Aveny Sko inne på Vintergatan, förklarar att de måste få ned kostnaderna. I november tvingades han göra nedskärningar på butikerna och nu stänger Robert den ena, för att helt sätta hoppet till den andra.

Jag förstår att ni har haft det väldigt tufft?

– Jo. Skobranschen hör till de som haft det tuffast i detaljhandeln, det var tufft redan innan coronan kom. Då är det svårt att som ensam ha två butiker, berättar han.

– Stödåtgärderna har också varit otillräckliga för oss. Vi får bidrag varannan månad som kanske motsvarar tio procent av våra kostnader. I branschen köper man in varor ungefär ett år i förväg och vem har vetat att coronan skulle hålla i sig så här länge?

Annons

I dag jobbar tre personer på Eurosko. Båda butikerna drivs genom samma bolag, så det finns inget tekniskt hinder för en sömlös övergång till den andra, men Robert kan inte garantera dem sysselsättning. Allting hänger på pandemins fortsatta påverkan.

– Så det är jättesvårt att säga. Man kan inte att spå mer än två veckor framåt i tiden.

Intressenter för lokalen finns

Citykompaniet har vetat om avsikterna att stänga. Centrumledare Julia Åshjelm vill önska Robert och de andra all lycka till. Hon berättar att de hunnit sondera terrängen och hittat intressenter för centrumlokalen, som de hoppas ska vara uthyrd innan jul.

Annons

– Avtalet med Eurosko löper ut i augusti och vi hoppas kunna fylla lokalen direkt. Den har ett väldigt attraktivt läge. Vi fortsätter föra dialog med intressenterna, säger hon.

Här frågar sig CK vilken sorts verksamhet som skulle passa dem och Skellefteborna bäst. Julia och Viktor Nordlund vid fastighetsägaren Nordvestor har tidigare berättat att både omflyttningar och nyetableringar kan bli aktuella i gallerian under året.

Går det att säga mer om vilka intressenterna ni pratar med?

– Jag kan inte avslöja det nu, men vi får se vad som blir bäst för CK, förklarar Julia.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons