Annons
Julia Åshjelm och Viktor Nordlund.

Nu stundar stor omvandling av Citykompaniet – här är planen: ”Känns helt rätt att satsa nu”

NYHETER Efter 18 år och över 46 miljoner besök – nu är det dags för Citykompaniet att renoveras. Julia Åshjelm och Viktor Nordlund berättar om planerna: "Ska bli väldigt spännande att se resultatet"

Annons

På måndag drar renoveringen igång. Julia Åshjelm, centrumledare på CK, berättar att de börjar riva upp golven på högsta plan och sedan jobbar sig nedåt genom gallerian.

– Som besökare får man nog räkna med lite stök under våren, säger hon.

– Men merparten av rivningsarbetet kommer att ske före öppning eller efter stängning, förklarar Viktor Nordlund, förvaltare på fastighetsägaren Nordvestor.

Toaletterna kommer att behöva hållas stängda under tiden som de renoveras, men ombyggnationerna på Citykompaniet ska inte påverka butikernas öppettider.

– Vi kommer att lägga nytt golv och måla om på samtliga våningsplan, totalrenovera alla toaletter samt addera mycket mer växtlighet. Vi får många önskemål om fler sittplatser, inte minst vid entréerna, och håller på att se över det också, säger Julia.

Annons

De undersöker även möjligheten till fler laddplatser i anslutning till sittplatserna.

– Sedan ska vi klä in vårt atrium i guldplåt, rulltrapporna också. Det blir guldtema, säger Julia och Viktor förklarar att de har ”guldstaden” Skellefteå i åtanke här.

– Den nya färgsättningen samspelar bra med vår nya grafiska profil och det lokala.

Ett annat exempel på det ska återfinnas i den populära lekhörnan, som nu kommer att utvecklas. Den ska utrustas med digital skärm, rutschkana och lite andra saker.

– Och rutschkanan är lite inspirerad av Lejonströmsbron, säger Julia.

Så här kan framtidens CK komma att se ut. Illustration: Tyréns arkitekter

Kul med något positivt

I sommar kommer 18 år ha gått sedan Citykompaniet öppnade. Gallerian har haft över 46 miljoner besök sedan dess. Det är dags för en uppfräschning nu, förklara de.

– Det handlar om att hänga med i utvecklingen också, det händer mycket i handeln. Det känns också helt rätt att satsa nu, med allting som händer här i kvarteret och i hela Skellefteå. Det ska bli väldigt spännande att se hur resultatet blir, säger Julia.

Sker det någon verksamhetsförflyttning i samband med det här?

– Vi jobbar både med ett antal omflyttningar i huset och nyetableringar som kan bli aktuella. Det kommer med all sannolikhet att ske saker under de närmaste 6-12 månaderna. Exakt vad det blir får vi återkomma till i mer detalj, berättar Viktor.

Annons

Julia tycker att det är kul att kunna tillkännage någonting positivt i dessa tider.

– Både för vår del men också för Skelleftebornas, säger hon och Viktor håller med.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons