Annons
Sponsrad artikel
Samarbetet mellan bank och fastighetsförmedlare är tight på kundägda Länsförsäkringar Västerbotten. “Att vi har en gräddfil till banken för att ta fram lånelöften kan mycket väl göra skillnaden på om du får in ett extra bud vid din bostadsförsäljning eller inte”, säger Viktoria Backlund.

Bostadsförsäljning: Så skaffar du dig försprång i Skellefteå: ”Ger bäst chans för en bra affär”

ANNONS Genom att vara ute i god tid med din bostadsförsäljning höjer du chanserna till att få bästa möjliga pris. “Det är alltid bra att börja med ett försprång”, säger fastighetsmäklaren Viktoria Backlund.

Bostadsmarknaden är glödhet i Skellefteå. Under 2020 ökade priserna för både villor och bostadsrätter med 19,4%, vilket placerar Skellefteå bland de kommuner som haft störst värdeökning i Sverige.

– Det är imponerande siffror, och just nu är det mycket som pekar på en fortsatt positiv utveckling med tanke på allt som händer i staden, säger Viktoria Backlund, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Skellefteå.

Just nu är det mycket som pekar på en fortsatt positiv utveckling.

I princip alla objekt på marknaden blir sålda, men de försäljningar som gått bäst är de där både mäklare och säljare fått god tid till att förbereda sig.

– Jag förstår att det kan kännas tidigt att påbörja sin försäljning långt innan du har tänkt sälja, men det finns egentligen inga nackdelar med att göra det, säger Viktoria.

Lugn och ro

En uppenbar fördel är att bostaden går att fotografera den årstid som framhäver husets bästa sidor, men även att det finns tid att besikta – och åtgärda eventuella saker som kan höja värdet.

– Att få arbeta med detta i lugn och ro är mycket värt istället för att behöva stressa igenom hela den processen, säger Viktoria.

En annan aspekt är att marknadsföringen kan påbörjas tidigare.

Många som flyttar in till Skellefteå är ofta ute i god tid med att söka bostad.

– Många som flyttar in till Skellefteå är ofta ute i god tid med att söka bostad. Att det då är sex månader, eller ännu längre, kvar innan tillträdesdag behöver inte göra någonting.

Ger mervärde

Flera av de bostäder som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling förmedlar säljs med tjänsten Försprång. Tjänsten kostar ingenting extra, men ger mycket mervärde och bidrar till nöjda kunder.

– Jag skulle rekommendera alla som går i flytttankar att använda sig av denna tjänst. Du som säljare behöver inte nödvändigtvis lägga ut bostaden publikt direkt, men då är du åtminstone redo när det är dags, säger Viktoria.

Bankchefen Anna-Karin Rantzow, fastighetsmäklaren Viktoria Backlund och bankrådgivare Paulina Forsgren Johansson har alla ett gott samarbete. ”Våra kunder får alltid ett helhetserbjudande och snabba lånelöften”, säger Viktoria.

Försprång är till och med extra bra ifall du håller på att spana efter ett nytt boende, men inte hittat det ännu. På så vis är värdering, fotografering och alla detaljer förberedda – och det är bara att trycka på knappen den dag drömboendet dyker upp.

– Att ha sin finansiering klar när chansen kommer är av stor vikt i en marknad som är så het som i Skellefteå. Här gäller det att ha en fungerande och bra relation med sin bank för att inte missa chansen att delta i en budgivning, säger Viktoria som gärna förmedlar kontakt till sina bankkollegor som alltid står redo att hjälpa spekulanter och köpare med finansiering.

Att ha sin finansiering klar när chansen kommer är av stor vikt i en marknad som är så het som i Skellefteå.

– Vi uppskattar verkligen samarbetet med fastighetsförmedlingen som bidrar till att vi får kontakt med spekulanterna i ett tidigare skede. Vi hinner då ordna med deras lånelöften i god tid inför budgivning, säger Paulina Forsgren Johansson, bankrådgivare på Länsförsäkringar Västerbotten, och fortsätter:

– Vår gemensamma ambition är att väntan på lånelöfte aldrig ska hålla dig utanför en budgivning.

Funderar du på att sälja din bostad?

I Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings tjänst Försprång ingår värdering, dokumentation och fotografering när ditt hem gör sig som bäst. Tjänsten är kostnadsfri. Läs mer om fördelarna och boka en rådgivning med din lokala mäklare på www.lansfast.se/forsprang/

Fastighetsförmedling

Hemsida: lansfast.se/skelleftea
Telefon: 0910-77 90 00
E-post: skelleftea@lansfast.se

Bank & försäkring

Hemsida: lansforsakringar.se
Telefon: 0910-73 40 00
E-post: info@LFvasterbotten.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons