Annons
Snöovädret
En person har förts till sjukhus för vård. Foto: Arkivbild

Kedjekollisionen på E 4: Vägen öppnas efter långvarigt arbete – ”Buss körde in i andra lastbilen”

NYHETER Klockan 11.10 larmades SOS om en olycka vid Bureå.

Enligt initiala uppgifter ska olyckan ha inträffat i norrgående körfält på E 4 utanför Bureå. Det finns uppgifter om fem inblandade fem fordon, varav minst en lastbil.

Uppdatering, 11.23:

Enligt uppgift till SOS Alarm ska det röra sig om fyra fordon, inte fem. Två lastbilar, en buss och en personbil. Räddningstjänsten är på plats och vägen har stängts av.

Trafikverket har satt en preliminär sluttid för arbetet på platsen till klockan 13.00.

Uppdatering, 11.43:

Räddningstjänstens Alexander Lilja berättar att olyckan har skett längre norrut, mellan Bureå och Skellefteå. Trafiken leds om via Yttervik och Innervik (gamla E 4).

– Vägen kommer nog att vara avstängd i minst en timme till, säger Alexander Lilja.

Han har ännu inte hört om någon person är i behov av ambulanssjukvård.

Uppdatering, 12.06:

SOS Alarm uppger att en person har förts från platsen i ambulans. Ingen annan ambulans är kvar. Två enheter från räddningstjänsten fortsätter jobba på platsen.

Uppdatering, 12.32:

Den uppskattade sluttiden för arbetet vid olycksplatsen har flyttats fram till 14.00.

Uppdatering, 13.41:

Räddningstjänsten har lämnat olycksplatsen sedan en tid, men enligt Trafikverket är trafiksituationen oförändrad. Ett eller flera av fordonen kan rimligen behöva bärgas därifrån. Den uppskattade sluttiden för arbetet har flyttats fram till klockan 15.30.

– Det kan hända att polisen är kvar och håller uppsikt, säger en operatör vid SOS.

Uppdatering, 14.08:

Lars Lijedahl, sjukvårdsledare vid ambulansen, berättar att olyckan inträffade när en bärgningsbil höll på att bärga en av lastbilarna. Det ska vara väldigt halt på platsen.

– En lastbil körde in i den första lastbilen, då blev bärgningsbilen också lite inblandad. Sedan kom en buss och körde in i den andra lastbilen, förklarar Lars Liljedahl.

Skadorna hos personen som fördes från platsen i ambulans bedöms som lindriga.

Uppdatering, 15.40:

Den uppskattade sluttiden för arbetet längs sträckan har flyttats en timme framåt, till klockan 16.30. Trafikverket noterar att vägen ska plogas innan trafiken släpps på.

En polisbil har blivit påkörd vid olycksplatsen. En skadad polis har förts till sjukhus.

Uppdatering, 16.03:

Trafiken har släppts på igen, men mittvajern från ett skadad parti av räcket uppges ligga på vägen. Påverkan bedöms som liten och skadan ska åtgärdas på torsdagen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons