Annons
Philip Olofsson. Foto: Arkivbild / PDL Group

Här byggs ytterligare en padelhall i Skellefteå – kommer ha totalt åtta banor: ”Ett kanonläge”

NYHETER Padel-intresset ser ut att vara omättligt. Nu planeras ytterligare en stor padelhall i Skellefteå.

Annons

Sedan tidigare finns padelbanor på PDL Center vid Skellefteå camping, på Skellefteå tennisklubb och i Skellefteå Padels anläggning på Anderstorp.

Att PDL Group planerat ytterligare en padelhall har Megafonen berättat om tidigare. Planen var då att uppföra anläggningen på södra sidan av älven – men nu blir det istället på Hedensbyn som den nya hallen byggs.

– Vi hade en tomt klar på söder, men när vi fick tag i den här på Hedensbyn så kändes den ännu bättre. Närheten till Northvolt, Morön, Morö Backe och stan gör det till ett kanonläge på ett område som kommer att utvecklas mycket framöver, säger Philip Olofsson på Olofsson Invest.

Annons

Dessutom hamnar hallen inom synhåll från Skelleftehamnsleden.

– Den kommer att ligga mellan de nya bussgaragen och Skelleftehamnsleden, förklarar Philip.

Tävlingsbana

Anläggningen kommer att vara 2640 kvadratmeter stor och innehålla åtta banor, varav en singelbana. En av banorna kommer att vara anpassad för att arrangera större tävlingar på. Till denna kommer en läktare att finnas, antingen portabel eller fast.

– Det kanske inte är aktuellt i Skellefteå än, men då finns i alla fall möjligheten för större matcher framöver.

Utöver banorna kommer en lounge och stora omklädningsrum med var sin bastu att finnas.

– Vår nuvarande anläggning är väldigt yteffektiv. Här kommer vi göra mer plats för att kunna hänga innan och efter padel-spelandet.

Ser inget stopp

Hallen kommer att byggas av Niklas Karlsson och Joacim Fredriksson. Markarbetet drar igång nu, och hallen beräknas vara klar i oktober/november.

Annons

Finns det utrymme för hur många padel-banor som helst?

– Efter våra åtta nya banor och de fyra nya som Skellefteå Padel bygger på Anderstorp kanske det börjar vara lagom. Å andra sidan så ska Skellefteå växa, så det kanske behövs fler senare. Som det är just nu ser vi inget stopp, säger Philip.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons