Annons
Baserat på pressmeddelande
Patrik Grantås, affärsområdeschef Marknad Skellefteå Kraft. Foto: Paulina Holmgren / pressbild

Skellefteå Kraft och OKQ8 etablerar 800 nya laddplatser: ”Kommer verkligen att göra stor skillnad”

NYHETER För att underlätta för den växande skaran av elbilister inleder Skellefteå Kraft och OKQ8 ett samarbete som innebär etablering av 800 laddplatser på fler än 300 stationer runt om i landet.

Annons

Skellefteå Kraft och OKQ8 blir med sina 800 nya laddplatser den största svenska aktören med den nya generationens publika snabbladdare, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Effekten på dessa snabbladdare kommer att ligga på 150 kW, jämfört med dagens vanligaste snabbladdare som ligger på 50 kW.

– Vi satsar stort och med full kraft. Dagens laddbara bilar behöver egentligen inte så höga kW-tal som 150, men vi vill leda utvecklingen och göra det enkelt att välja elektrifierat både nu och i framtiden. Det här är ett viktigt steg i omställningen till fossilfrihet, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8.

Annons

OKQ8 upplåter plats vid sina stationer till Skellefteå Kraft för att etablera laddplatserna. Skellefteå Kraft investerar, driftsätter och underhåller dessa laddplatser.

– Det känns fantastiskt bra att vi på Skellefteå Kraft genom den här stora satsningen kan kombinera vår kunskap och erfarenhet kring att bygga upp en laddinfrastruktur och vår förnybara energi med OKQ8:s väl uppbyggda verksamhet för att möjliggöra omställningen till framtidens hållbara resande, säger Patrik Grantås, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft, och fortsätter:

– Det här samarbetet kommer verkligen att göra stor skillnad. Tillsammans, med den förnybara elen som en möjliggörare, kommer vi att göra en stor insats för att minska bilarnas klimatpåverkan. Det kommer att handla om tiotusentals ton av minskade CO2-utsläpp.

Annons

Investeringarna ska göras under de kommande sex åren, och förutom de 800 snabbladdarna i Sverige planeras 300 snabbladdare i Danmark.

Samarbetet har fått godkännande från såväl OK Scandinavias och Skellefteå Krafts styrelse som de kommunala ägarna i Skellefteå Stadshus AB och kommunstyrelsen.

Den sista instansen som ska godkänna samarbetet är kommunfullmäktige i Skellefteå. Detta beslut tas i januari.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå Kraft.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons