Annons
Baserat på pressmeddelande
Ibrahim Kebire tar hem Handledarpriset 2020. Pressbild: Region Västerbotten

Ibrahim är årets läkarhandledare i Skellefteå: ”Så glad och tacksam”

NYHETER Tre läkare var nominerade till Handledarpriset 2020, som delades ut på Skellefteå lasarett på torsdagen. Vinnaren är Ibrahim Kebire, familjeläkare vid Heimdalls hälsocentral. "En stor ära, jag är otroligt tacksam", säger han i ett pressmeddelande.

Annons

I Ibrahim Kebires nominering, som är skriven av en AT-läkare, står bland annat:

”Dörren till hans rum står alltid öppen ifall någon skulle kika in för hjälp. Många gånger är det ens egna dörr som han själv knackar på för att visa ett intressant fall. Med många bollar i luften lyckas han ändå hålla kvalitet på handledningen och sina patientmöten, samt hålla god stämning på arbetsplatsen”, skriver läkaren.

Ibrahim Kebire har blivit nominerad till Handledarpriset hela fyra gånger tidigare.

– Mitt mål är hela tiden att få unga läkare att bli ännu bättre och vilja fortsätta med det här yrket. När det händer har jag lyckats, berättar han i pressmeddelandet.

Annons

– Jag är så glad och tacksam för alla nomineringar genom åren. Men även tacksam för alla AT-läkare som jag har mött. De har handlett mig lika mycket och lärt mig en hel del om vad som krävs för att bli en bra och ambitiös läkare, fortsätter Ibrahim Kebire.

Han är 63 år och har arbetat på akuten och i primärvården de senaste elva åren.

Om Handledarpriset

Priset delas ut för att uppmärksamma den professionella läkarhandledning som finns i Skellefteområdet. Inför ceremonin har AT- och ST-läkare fritt nominerat kandidater. Vinnaren utses av studierektorer för AT- och ST-utbildningen i samråd med Sylf.

Annons

Priset består av blommor, ett diplom och ett presentkort. De andra nominerade till priset var Mikael Stenlund vid barnkliniken och Khaled Alattar vid ortopedkliniken.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons