Annons

Anmält: Läkare slutade på jobbet – patientens canceroperation dröjde

NYHETER En patient i Västerbotten utsattes för en allvarlig risk, som en konsekvens av bristande rutiner kring provsvarshantering.

Annons

Patienten hade hudförändringar som opererades bort, då det fanns misstankar om hudcancer. En analys visade sedan att hudförändringarna var ett första stadium till cancer och att ytterligare en operation krävdes för att avlägsna alla cellförändringar.

Men det dröjde innan det här provsvaret uppmärksammades, eftersom läkaren som skulle ta emot provsvaret hade slutat på arbetsplatsen. Så småningom upptäcktes provresultatet och operationen genomfördes. Patienten ska vara helt botad i dag,

Region Västerbotten anser ändå att personen utsattes för en allvarlig risk. Regionen har därför anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons