Annons
Baserat på pressmeddelande
Lorents Burman (S). Foto: Pressbild

Skellefteå tar hem det allra första Träskyddspriset: ”Resultat av en målmedveten satsning”

NYHETER Skellefteå kommun har – genom sitt genomtänkta arbete med tillgänglighetsanpassade träbryggor och ramper – utsetts till vinnaren av den första upplagan av Träskyddspriset, skriver Svenska Trädskyddsföreningen i ett pressmeddelande.

Annons

Skellefteå var en av de första kommunerna som målmedvetet satsade på modernt träbyggande och har under flera år arbetat medvetet med klimatsmarta materialval. Kommunalråd Lorents Burman (S) tycker att priset är hedersamt och glädjande.

– Med LTU:s träforskning på Campus Skellefteå, branschens förädling av den skogliga råvaran och kommunen som viktig beställare av träkonstruktioner genom åren, ser vi priset som ett resultat av en målmedveten satsning på ett ökat träbyggande.

Enligt Svenska Träskyddsföreningen är det bland annat genom bygget av bryggorna vid Vitbergstjärn, Kalvträsk och Östanbäck som kommunen koras som vinnare.

Annons

– Det här är ett lysande exempel på där träskyddskunskapen framträder i val av konstruktion och material. Här kan man förvänta sig en livslängd och resurseffektivt underhåll under lång tid, säger Fredrik Westin, vd Svenska Träskyddsföreningen.

Träbryggorna, med tillhörande anslutningsramper utförda i NTR-klassade material, ses som utmärkta exempel på en varierad användning av skyddat trä och som ger funktionshindrade i alla åldrar möjligheter till fiske, naturupplevelser och rekreation.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Svenska Trädskyddsföreningen
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons