Annons
Illustration av Northvolt Ett i Skellefteå. Bild: Northvolt

Northvolt vill ha sina leverantörer nära: ”Det kommer sannolikt att tillkomma fler”

NÄRINGSLIV Northvolt är positiva till ytorna som möjliggör fler etableringar runt deras område.

Annons

Redan idag står det klart att Kinesiska Kedali bygger en fabrik inne på Northvolts område, och att Koreanska Dongjin beviljats bygglov för en fabrik på Skellefteå Site East.

– Att kunna ha leverantörerna nära är en central del i etableringen av vår fabrik. Dels för att det finns logistiska fördelar med att slippa skeppa saker från andra sidan jorden, och dels för att produktionen blir grönare när även våra underleverantörer använder sig av det energisystem som finns i norra delen av Sverige, säger Jesper Wigardt, kommunikationschef på Northvolt.

Annons

Att Kedali etablerar sig inne på Northvolts område, och Dongjin utanför, beror på att de tillverkar olika saker.

– Den förstnämnda behöver ligga i direkt anslutning till oss processmässigt och blir därför en integrerad del i vår fabrik. Den andra kan ligga längre ifrån. De etableringar som kommer framåt kommer mest troligt att vara utanför vårt område, säger Jesper som är positiv till ytorna som finns i anslutning till Northvolt.

– Det är tidigt att säga exakt vilka företag som kan komma att etablera sig, men det kommer sannolikt att tillkomma fler underleverantörer till oss, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons