Annons
Brita Winsa. Pressbild: Malin Grönborg

Höjt beredskapsläge i länet från och med idag: ”Med förstärkningsläge kan vi bättre planera”

NYHETER Region Västerbotten höjer beredskapsläget ytterligare och har beslutat om att gå upp i förstärkningsläge, vilket är nästa steg i efter stabsläge och är den mellersta nivån av särskild sjukvårdsledning som följs av katastrofläge.

Annons

Regional särskild sjukvårdsledning har beslutat att gå upp i förstärkningsläge samt lokal särskild sjukvårdsledning i Skellefteå och Umeå sjukvårdsområde från och med tisdag 24 november. Lycksele är fortfarande i stabsläge.

– Med förstärkningsläge kan vi bättre planera för hur våra samlade resurser ska prioriteras och omfördelas mellan olika verksamheter och sjukvårdsområden utifrån de behov som uppstår, säger Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör, i ett pressmeddelande.

Annons

Den 12 november aktiverade Region Västerbotten den särskilda sjukvårdsledningen på både lokal och regional nivå.

Bakgrunden till att öka beredskapen ytterligare ett steg är den ökade smittspridningen och en ökning av antalet patienter som behöver inneliggande vård, skriver Regionen i pressmeddelandet.

Region Västerbotten samverkar med Länsstyrelsen och övriga aktörer i länet genom regelbundna samverkansmöten.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons