Annons
Foto: Arkivbild

Fältarna i Skellefteå ser oroande utveckling bland ungdomar – går ut med uppmaning till föräldrar

NYHETER Fältverksamheten i Skellefteå ser en bekymrande ökning av alkoholkonsumtion bland ungdomar i både högstadie- och gymnasieåldern – och oroväckande attityder kring droger. De går ut med en uppmaning till föräldrar inför Halloween-helgen.

Annons

I sociala medier berättar fältarna att ungdomarna festar på skolgårdar, grillplatser och i allt högre utsträckning i hemmamiljöer. Helgkvällarna på Max beskrivs som en riskmiljö, där fältverksamheten ofta ser ungdomar i högstadieåldern på nätterna.

Enligt fältarna knyter dessa kontakter med betydligt äldre ungdomar och riskerar att hamna i situationer där de kan fara illa på olika sätt. I ungdomarnas miljö ska det även finnas en ständig närhet till droger som cannabis, ecstasy och även kokain.

Fältarna är oroliga för den avslappnade attityden som många ungdomar har kring droger och vill uppmärksamma föräldrar på att missbruk förekommer i alla typer av ungdomskretsar – även hos ungdomar som i övrigt upplevs som välfungerande.

Annons

Det som föräldrar signalerar har stor betydelse här. Fältverksamheten vill uppmana föräldrar att prata med sina barn om nolltolerans för alkohol, droger och tobak.

De uppmanar även föräldrar att intressera sig för ungdomarnas miljöer, var de är och med vilka – att våga vara besvärliga – och att hålla kontakt med andra föräldrar. Inte minst nu under den stundande helgen, som alltmer förknippas med festande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons