Annons
Baserat på pressmeddelande

Covid-19 konstaterat hos spelare i Skellefteå AIK – har isolerats

SPORT Efter den senaste tidens konstaterade fall av covid-19 i SHL beslutade Skellefteå AIK att samtliga spelare skulle testas. Smitta har konstaterats hos två spelare, men det ska inte påverka lördagens match mot Rögle, skriver AIK i ett pressmeddelande.

Annons

Skellefteå AIK har två bekräftat positiva fall av covid-19 i dag. Spelarna ska ha diskreta symtom. Hela laget testades den 21 oktober som en säkerhetsåtgärd, efter att covid-19 konstaterats hos spelare i Linköping som Skellefteå AIK mötte den 17 oktober.

Samtliga övriga spelare och personal kring laget har testats negativt. Över hälften av spelarna ska ha antikroppar mot covid sedan tidigare, efter genomgången sjukdom.

Situationen har rapporterats till SHL och Skellefteå AIK skriver att de följer protokollet för hantering av covid-smitta i laget. De smittade spelarna i laget har isolerats.

Skellefteå AIK och Rögle BK:s medicinska team har kommit fram till att morgondagens match är genomförbar, eftersom smittan bedöms vara kontrollerad. SHL har informerats om detta. Enligt planen kommer alltså matchen att spelas som planerat.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons