Annons
Foto: Skellefteå kommun

Överens om prislappen – snart ska tomterna läggas ut för bokning

BOSTAD Tomterna i det nya bostadsområde vid Falkträsket ska snart läggas ut för bokning. I dag behandlades frågan om tomtpris i kommunstyrelsens arbetsutskott och nu har politikerna enats.

Annons

I dag finns 43 avstyckade tomter för småhusbebyggelse i området vid Falkträsket. Det har även tecknats markanvisningar för bygge av radhus och/eller parhus.

Saker som gator, vatten och avlopp samt annan infrastruktur är utbyggd och enligt Skellefteå kommun visar grundvattensänkningen som har gjorts på positiva resultat.

Den som vill titta kan åka dit.

Enligt planen ska tomterna därför läggas ut för bokning under hösten, och byggstart på tomterna ska vara möjlig under våren 2021. På tisdagen enades politikerna om ett tomtpris på 600 000 kronor, exklusive kostnad för anslutning av vatten och avlopp.

Utifrån marknadsvärde bedöms priset som rimligt. Summan ska även ge Skellefteå kommun täckning för investeringarna  som har gjorts för utveckling av området.

Annons

– Det är ungefär samma priser som vi hade på Västra Eriksberg. Jag har själv kört i Falkträskområdet och det kommer att bli fantastiskt fint. Den som vill titta kan åka dit, säger Evelina Fahlesson (S), vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Information om hur tomerna går att boka finns på Skellefteå kommuns hemsida. De kommer att fördelas enligt kommunens antagna principer för tomtfördelning.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons