Annons
Baserat på pressmeddelande
Illustration: Utopia Arkitekter

Martinsons levererar till bygge av sju våningars hus i centrala Örebro

NÄRINGSLIV Martinsons Byggsystem ska leverera stomme och bjälklag i KL-trä och limträ till Örebros första kontorshus helt byggt i trä. Det skriver Martinsons i ett pressmeddelande.

Annons

Den centralt belägna byggnaden i Örebro kommer att omfatta 6 900 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Enligt Martinsons beräknar fastighetsbolaget Castellum, som uppför byggnaden, att den kommer kosta 225 miljoner kronor inklusive byggrätt.

– Jag är stolt över att vi nu är igång med vår mest hållbara kontorsbyggnad genom tiderna, säger Per Gawelin, vd för Region Mitt vid Castellum, i pressmeddelandet.

För Martinsons Byggsystem är uppdraget det senaste i en längre rad av större byggnader som uppförs av stora nationella fastighetsbolag i svenska tillväxtorter.

Det är NA Bygg, med säte i närliggande Hallsberg, som leder byggprojektet.

– Vi är riktigt glada att NA Bygg valde oss som leverantör av stommen och ser fram emot samarbetet. Vi kommer att bidra från vårt håll med erfarenheter av att bygga stort med trä, säger Johan Jarl, Key Account Manager på Martinsons Byggsystem.

Annons

Han tror att det kommer att bli en häftig byggnad som folk kommer att trivas i.

Målet är att byggnaden ska ha ett netto-noll koldioxidutsläpp under sin livstid. Byggnaden, som fått namnet Korsningen, miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld-standard och enligt Sweden Green Building Councils nya certifiering NollCO2.

Markarbeten har inletts och leveranserna från Martinsons Byggsystem kommer premininärt att påbörjas i mars 2021. Byggnaden ska stå färdig under våren 2022.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Martinsons
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons