Annons
Baserat på pressmeddelande
Projektledarna Ludwig Eriksson och Johannes Holmlund. Foto: Pressbild

Skapar cykelfestival i Skellefteå: ”Sett hur intresset ökat lavinartat”

SPORT Ett potpurri av mässa, prova-på, tävlingar, workshops och inspiration med premiär den 22 maj på Vitbergsområdet i Skellefteå. Arctic Bike Festival blir Sveriges nya mötesplats för cykelintresserade, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Annons

Landsväg, mountainbike, gravel, fatbike, downhill – alla typer av cykling är intressant.

– Samtliga i vår organisation är allätare när det gäller cykling och vi har sett hur intresset för alla cykelformer ökat lavinartat, säger Johannes Holmlund.

– Därför är vårt mål att samla representanter från respektive inriktning så att du ska hitta det du tycker om på festivalen, oavsett vilken typ av cykling du är intresserad av.

Tanken är att Arctic Bike Festival ska erbjuda stora testytor, där besökare ska kunna prova mängder med cyklar och tillbehör från de stora märkena för att hitta den utrustning som passar bäst. De ska kunna lyssna till berättelser från Sveriges cykel-elit. Regionala och nationella talanger ska ges möjlighet att visa upp sina färdigheter.

Besökare kommer även kunna tävla och vinna priser från sponsorerna.

Annons

Visionen är att bidra till att fler upptäcker cykling och att öka jämställdheten.

Tjejer och killar, gamla som unga, friska och skröpliga – arrangörerna tror att de flesta personer skulle kunna hitta glädje och ett syfte med cyklingen. Som träningsform, miljövänligt sätt att pendla eller anledning till socialt umgänge och kontaktskapande.

Skellefteå optimal stad

Platsen blir på Vitbergsområdet, ett stenkast från en av Skandinaviens största bike parks. Målet är att skapa Norrlands största mötesplats för cykelintresserade.

Annons

Det är Johannes Holmlund och Ludwig Eriksson som står bakom initiativet. Båda är delägare i Producenterna i Norrland, som jobbar för att uppmärksamma det växande cykelintresset i Sverige. De tycker att Skellefteå är en stad optimal för evenemanget.

Kopplingen till Skellefteå blir ännu mer relevant i och med Northvolts etablering.

”El-cyklar utgör nämligen en vital del av festivalen. De har genomgått en fantastisk utveckling och skapat stort intresse senaste åren”, skriver arrangörerna.

Annons

En flexibel tillställning

Coronapandemin har bidragit till mängder av inställda evenemang och teamet bakom Arctic Bike Festival förbereder en flexibel arrangemang på Vitbergsområdet.

– Den senaste tiden har vi sett hur denna pandemi förändrat hur vi kan ta del av underhållning och evenemang. Vi tror på att erbjuda både fysiska och digitala sätt för att ta del av festivalen. Cykelfestivalen ska växa organiskt år för år, säger Ludwig.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Producenterna i Norrland
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons