Annons
Baserat på pressmeddelande
Det blir fritt att parkera i Brinken, Ekorren och Pantern.

Klubbat: Kommunen inför fri parkering på lördagar i sommar

NYHETER Nu står det klart: under juli och augusti kommer det att vara fritt att parkera i tre av kommunens parkeringshus på lördagar. Det skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Annons

Förslaget antogs under samhällsbyggnadsnämndens möte på fredagen.

– Detta blir sätt för oss att gynna den lokala handeln och underlätta för våra invånare, säger parkeringschef Ronny Söderberg i pressmeddelandet.

Initiativet till förslaget kommer från handeln i stadskärnan och Maria Rautio, centrumledare för Visit Skellefteå, ser positivt på beslutet.

– Det är otroligt glädjande att Skellefteå kommun stöttar näringslivet och erbjuder fri parkering, det kommer att mottas väldigt positivt, säger hon och fortsätter.

Annons

– Diskussioner pågår just nu också med andra aktörer och fastighetsägare i stadskärnan gällande fri parkering på lördagar under samma period.

Kommunen skriver att det blir fri parkering i tre av kommunens parkeringshus: Brinken, Ekorren och Pantern, varje lördag under juli och augusti månad.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons