Annons
Det blir bland annat gratis att parkera på CK-parkeringen.

Gratis parkering på fler platser i centrala Skellefteå: ”Känns bra”

NYHETER Den fria parkeringen i centrum på lördagar ska utökas.

Annons

Samhällsbyggnadsnämnden har tidigare beslutat att införa fri parkering i parkeringshusen Brinken, Ekorren och Pantern, varje lördag under juli och augusti.

Nu kommer fler platser att omfattas. Diös, Lanwik, Nordvestor, Skebo och Aimo Park går samman med Visit Skellefteå och kommunen för att stötta centrumhandeln.

Anna Ersson, kund- och marknadschef på Skebo och Skellefteå Industrihus, poängterar att läget fortfarande är besvärligt för  många butiker och restauranger.

– Vi tycker det var ett bra initiativ att vi gemensamt försöker stimulera handeln och restauranger genom att erbjuda fri parkering på lördagar. Nu hoppas vi att besökare passar på att åka in till stan på lördagar, fortsätter hon i ett pressmeddelande.

Annons

På lördagar under juli och augusti kommer det nu även vara gratis att parkera på CK-parkeringen, parkeringen på taket på Vintergatan samt i parkeringshuset Renen.

Maria Fjellström, affärschef på Diös Fastigheter, hoppas att initiativet ska underlätta för aktörerna i centrum och att fler besökare kommer att besöka stadskärnan.

– Det känns bra att vi tillsammans kan erbjuda våra kunder och besökare denna möjlighet i sommar och vi hoppas givetvis att det kommer vara uppskattat, tillägger Julia Åshjelm, centrumledare vid Nordvestor Fastigheter, i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons