Annons

Polischefen om påsken i Skellefteå – och coronakrisens avtryck

NYHETER Lars Westermark, chef för lokalpolisområde Skellefteå, sammanfattar påskhelgen i Skellefteå kommun.

Annons

Enligt Lars Westermark har påskhelgen varit lugn, som den brukar vara. Speciellt för det här året är alla begränsningar i utelivet som coronasituationen har medfört.

– Inflödet av mindre händelser har varit lägre än tidigare. När människor inte rör på sig eller hittar på saker så minskar det direkt, berättar lokalpolisområdeschefen.

Färre än vanligt har rest iväg över påsk, exempelvis till fjällvärlden. Lars Westermark har sett att trafikolyckorna också har blivit färre som en följd av det.

– Till exempel längs väg 95, den sträckan har varit mer förskonad nu, säger han.

Annons

När hem lämnas obevakade kan det medföra en ökad risk för bostadsinbrott. Än så länge ska det inte ha kommit in en enda anmälan om det till polisen i Skellefteå.

”Vi vidtar beredskap”

I nuläget går det inte att dra några slutsatser om hur coronasituationen påverkar brottsutvecklingen i stort. Lars Westermark förklarar att det är för tidigt för det.

– Det är svårt att göra en analys nu, säger han.

Svårt att göra en analys nu.

Annons

Förra veckan varnade polisen, Skellefteå kommun och MSB för bedragare som försöker utnyttja coronakrisen. Polisen har sett att bedrägerier genom social manipulation har ökat, men den ökningen har i huvudsak skett innan krisen började.

Här tipsar polisen om hur du skyddar dig mot bedragarnas nya tillvägagångssätt.

Hur är det för er, känner ni av den nuvarande situationen?

– Vi vidtar beredskap för att kunna vidhålla en bra verksamhet, säger Westermark.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons