Annons
Sponsrad artikel
Nya Ford Kuga kommer till Skellefteå i vår. Foto: Ford/Pixabay

Plugin-hybrid bra alternativ för den som vill köra med el i kalla klimat

ANNONS Vill du köra en elektrifierad bil med alla fördelar som det innebär – men inte vara rädd för att batteriet ska bli tomt innan du är framme i fjällen? Då är plugin-hybrid det bästa alternativet.

Elektrifieringen av bilar är i full rullning. Till exempel har Ford tidigare meddelat att elektrifierade fordon kommer stå för hälften av deras försäljning 2021.

Att en bil är elektrifierad innebär att den har någon typ av elmotor som hjälper till i driften.

– Det finns allt från mild-hybrid till bilar som uteslutande går på el, berättar Pär Öhlin på Logarts bil i Skellefteå, som tidigare gått igenom skillnaden mellan olika modeller.

Pär Öhlin på Logart Bil i Skellefteå.

Att köra på el har flera fördelar. Framförallt ger det mindre koldioxidutsläpp än förbränningsmotorer, men de ger även en trevlig körupplevelse och lägre skatter.

– Det är direkt vrid på motorn oavsett vilken hastighet du kör i, så responsen på gasen är riktigt bra. Sen går den tyst och fint – samtidigt som du vet om att du kör en bra miljöbil, säger Pär.

Minskad räckvidd

Räckvidden på nya elbilar är dessutom riktigt bra med uppemot 30-40 mil på de flesta nya modeller.

– Men man ska inte sticka under stolen med att räckvidden minskar i kallare klimat, säger Pär.

Nya Ford Kuga plugin-hybrid.

I en undersökning gjord av American Automobile Association 2019 visade det sig att de testade bilarna kortade sin räckvidd med 41 procent i 6,6 minusgrader.

– Det betyder att du fortfarande kan köra över 15-20 mil vilket räcker för de flesta, men om du ibland vill köra till fjällen kan det bli risk för räckviddsångest, säger han.

Bästa alternativet

Istället tycker Pär att en plugin-hybrid är det bästa alternativet för oss som bor i de norra delarna av Sverige.

– Om du vill köra på el, men även kunna ta dig längre sträckor på vintern är det ett bra alternativ. Då kan du köra på el i din vardagskörning, och koppla på förbränningsmotorn när det behövs.

De plugin-hybrider som kommer nu har dessutom bra räckvidd. Till exempel klarar nya Ford Kuga upp till 56 kilometer helt utsläppsfritt på el.

– Bilen kommer in till oss under våren och jag ser fram emot att låta Skellefteborna provköra den, säger Pär.

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Logart Bil.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons