Annons
Sponsrad artikel

Privatleasing blir allt vanligare – så här fungerar det: “Inga oförutsedda utgifter”

ANNONS När du ska införskaffa en ny bil finns det flera olika sätt att finansiera den på. Ett av dem är privatleasing.

Leasing började ursprungligen som ett enkelt sätt att hyra tjänstebilar – men har med åren blivit ett populärt alternativ även för privatpersoner.

– Privatleasing passar framförallt bra för dig som vill ha ett problemfritt bilägande till fast månadsavgift utan oförutsedda utgifter, berättar Pär Öhlin på Logart Bil i Skellefteå.

INGEN KONTANTINSATS
När du leasar din bil behöver du inte lägga in någon kontantinsats, som du i vanliga fall gör vid ett klassiskt annuitetslån, och efter leasingperioden behöver du inte oroa dig över vad bilhandlaren är villig att ge dig för att köpa tillbaka bilen.

– I praktiken blir privatleasing som att hyra en bil under en längre tid, ofta i 3 år, där värdeminskning är inräknad i priset, säger Pär.

Nya Ford Focus Active är en bil som du kan leasa privat.

Efter tre år lämnas bilen tillbaka till bilhandlaren och undersöks då i vilket skick den är.

– I leasingavgiften ingår normalt slitage. Exakt vad det innebär är det viktigt att du går igenom med säljaren, men generellt räknas tvättrepor, små stenskott och liknande skavanker som normalt slitage, säger Pär.

Vad kan “onormalt slitage” vara?

– Exempelvis så räknas bucklor, lackskador, om någon del saknas eller hål/revor i inredningen som onormalt slitage. Det är bra att åtgärda sådant innan man lämnar igen bilen efter leasingperiodens slut.

Antal mil som ingår i avtalet kan variera. Vanligast är 1500 mil per år och uppåt.

– Om du kör över det antalet mil som står i avtalet så tillkommer en kostnad per mil, så ett bra tips är att redan från början välja ett miltal som du beräknar att köra och gärna lite till. Det blir billigare så, säger Pär.

Ford Focus Active har premiärhelg den 23-24 mars.

I annonser skyltas det ofta med pris för privatleasing. Det är dock bra att se över vad som ingår och inte ingår för att kunna jämföra med andra bilhandlare.

– Kolla om försäkring, service, vinterdäck och annan extrautrustning som du är intresserad av ingår.

FORD FOCUS FRÅN 2595 kr/mån
På Logart Bil i Skellefteå är det i veckan premiär för nya Ford Focus Active. Den kan du leasa från 2595 kronor i månaden inklusive service och garanti under hela perioden, samt fri försäkring de första sex månaderna.

– Till det tillkommer skatt på ungefär 1100 kronor per år samt ett mindre tillägg för vinterhjul och kupévärmare, säger Pär som gärna tar emot frågor från nyfikna kunder.

– Vi har bilar redo för provkörning, och hjälper gärna till att räkna på vad månadskostnaden skulle bli för just dina val.

Se fler bilder och läs mer
om nya Ford Focus Active här >

Megafonen Native


 

 

Nya Ford Focus Active
– en helt ny crossover

Med högre markfrigång och en SUV-känsla i designen är nya Focus Active en helt ny upplevelse från Ford.

I grundutbudet ingår till exempel:
– Valbara körlägen
– Adaptiv farthållare
– Nyckelfri start
– Autobroms inkl. fotgängarskydd och cykelidentifiering
– 8” pekskärm med SYNC

Privatleasing från 2595 kr/mån

Se fler bilder och läs mer
om nya Ford Focus Active här >

Logart Bil

Nålvägen 2 Skellefteå
0910-71 16 60, www.logart.se

Öppettider: Mån-fre 9-18 | Lör 10-14


SPONSRAT INLÄGG: Hela denna sida är en annons från Logart Bil i Skellefteå.

Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på www.megafonen.nu/annons.


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons