Annons

Så ser det ut på Pinchos

Annons

Mycket är på plats, men än är det en del byggstök på Pinchos i Skellefteå. Bildspelet visar hur det såg ut på restaurangen onsdag den 18/10. 

MAT Sedan länge har det varit klart att restaurangen Pinchos ska öppna i Skellefteå – och nu närmar sig öppningsdagen.

Den första Pinchos-restaurangen öppnade i Göteborg 2012 och blev då världens första app-restaurang där samtlig bordsbokning, beställning och betalning görs via din smartphone eller en lånad enhet. Sedan dess har Pinchos utvecklats till ett franchisekoncept med runt 45 restauranger i Sverige.

Nu är dagen då de öppnar i Skellefteå nära. Enligt uppgifter till Megafonen är öppningen planerad till fredag den 27 oktober.

– Ja, det stämmer. Om allt går som det ska så öppnar vi nästa helg, berättar Magnus Ekman som ska driva restaurangen i Skellefteå tillsammans med Peter Haghjoo.

Vad är det som saknas för att ni ska kunna vara säkra på datumet?

– Det ska göras en sista inspektion av lokalen. Den måste bli godkänd, och så måste så klart allt finnas på plats. Än finns det en del kvar att göra.

Restaurangen ligger vid Odentorget i centrala Skellefteå. Där har en utbyggnad på 100 kvadratmeter byggts och totalt finns 140 platser invändigt och ytterligare ungefär 80 på uteserveringen som öppnar till sommaren.

Det mesta av inredningen är på plats, men en hel del finslipning finns kvar och enligt Magnus kommer de att jobba hårt fram till öppningsdagen för att få allt klart.

– Det kommer nog att skruvas till sista stund, men det känns hur kul som helst att vi äntligen är nära att öppna. Vi har längtat i drygt ett år efter det, säger Magnus.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons