Annons

Nya avgifter för parkering

Annons

SAMHÄLLE Idag beslutade tekniska nämnden att gå vidare med det förslag som kommunen i samarbete med centrumhandlarna tagit fram.

Syftet med förslaget är att skapa större ruljans på de parkeringsplatser som finns i centrum. I förslaget som nu ska genomföras prioriteras korttidsparkering för att främja besökare som vill handla, uträtta ärenden och ta del av upplevelser och nöjen i staden. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande på måndagen.

Efter förändringen som genomförs den 1 september 2017 kommer två timmar i zon ett att kosta 15 kronor, och två timmar i zon två 10 kr. Det är en sänkning av parkeringsavgiften jämfört med nuvarande taxa. Efter två timmar kostar det 15 respektive 10 kr/timme i zon 1 och 2.

– Vi vill bidra till ett mer hållbart och attraktivt centrum. Där är parkeringen en möjlighet att använda som styrmedel. Centrum ska inte blockeras av långtidsparkerare, säger Ola Burström, tekniska nämndens ordförande i pressmeddelandet.

I samband med detta beslutades även att P-passet i framtiden endast kommer att finnas i digital form, och att det kommer att kosta 500 kr. Det analoga P-passet säljs fram till 30 april i år, men försvinner sedan.

– Det analoga P-passet som infördes -99 efter handelns önskemål var en bra idé. Men det fungerar inte längre som det var tänkt. Idag finns det smidigare och enklare alternativ, säger Thomas ”Linge” Lindgren, Intersport Skellefteå.

De analoga P-pass som redan är sålda gäller till den månad som är markerad på P-passet.

Se hur zonerna ser ut och läs mer om den nya prissättningen här (pdf-fil på Skellefteå kommuns webbplats) »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons