Annons

De öppnar ny cateringfirma

Annons

Mattias Richtmann och Daniel Petersson ligger bakom nya Hjortron Catering & Event.

MAT Renoveringen av den centrala lokalen är i full gång och planen är att vara igång med verksamheten i maj.

Bakom satsningen av Hjortron Catering & Event står Mattias Richtmann och Daniel Petersson. Den förstnämnde har jobbat som kock i hela sitt vuxna liv och Daniel driver sedan fyra år tillbaka skidanläggningen i Storklinta. Idén om att starta cateringverksamhet ihop kom i höstas då de jobbade tillsammans i Storklinta.

– Jag har varit sugen på det länge och nu känns det som rätt tid att starta. Jag tror att det finns en bra marknad för catering i Skellefteå, säger Mattias Richtmann.

Verksamheten kommer att utgå från den lokal som Pinkerton en gång höll till i, på Magasinsgränd bakom O’Learys.

– Det känns klockrent. Lokalen ligger centralt och det finns redan ett kök på plats där Gatusmak tidigare höll till, säger Daniel.

En hel del renovering av lokalen ska dock göras för att få plats med kontor, lager och provsmakningsrum.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte är stressigt, men det ska nog ordna sig, säger Mattias och ler.

Ambitionen är så klart att leverera god mat – men även service och hur maten presenteras är viktigt för duon.

– Vi tycker att det är viktigt att helheten är proffsig rakt igenom och att maten till exempel serveras på vita porslinsfat istället för engångfat. Vi kommer att jobba mycket med utseende och att kunden får ett gott intryck, säger Mattias.

Vad kommer ni att erbjuda för mat?

– Exakt hur menyerna kommer att se ut är inte spikat. Jag gillar att plocka in en del från det asiatiska köket, men även att jobba med klassiska svenska rätter på nya sätt. Det kommer inte bara att finnas fläskfilé och potatisgratäng, även om vi även fixar det vid önskemål.

Förutom maten kommer Daniel och Mattias även att erbjuda tjänster som uthyrning av tält, ljud och ljus samt hjälp att boka underhållning.

– Vid till exempel bröllop och personalfester behövs det ofta mer än mat och då kan vi erbjuda hela paketet, säger Daniel som har erfarenhet från eventbranschen.

I maj hoppas de kunna ta emot sina första beställningar.

– Det känns spännande och kul. Vi tror stenhårt på det här, säger Mattias.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons