Annons

Skellefteågängets film prisad

Annons

Sickla film Skellefteå StöttarGänget som ligger bakom dokumentären ”Sickla” som prisades på Västerbottens Allmänna filmfestival. 

FILM Dokumentären ”Sickla” tog hem pris för bästa animation och juryns val.

Förra året åkte Sandra Kilpeläinen Norman, Sofia Andersson Lundberg, Elias Bergkvist och Oscar Byström till Ghana genom projektet Skellefteå Stöttar. Totalt samlade de ihop över 120 000 kronor och genomförde en rad förbättringar på det barnhem de besökte.

Under vistelsen spelade de även in dokumentären ”Sickla”. Filmen har nu vunnit två priser på VAFF, Västerbottens Allmänna filmfestival, där filmen premiärvisades förra helgen.

Utmärkelserna var för Bästa animation och Juryns val med motiveringarna ”ett smakfullt berättarelement som får oss att njuta och fanstisera. Ibland överträffar animationen verkligheten” och ”ett närmast fulländat och gripande porträtt av en pojke med drömmar”.

– Mycket kul! Filmen spelades in under vår vistelse med Skellefteå Stöttar i Ghana förra året och är ett personporträtt av Emmanuel, en femtonårig pojke på ett barnhem, skriver gänget på sin facebooksida.

Bakom filmen stod förutom gänget som besökte barnhemmet i Ghana även Johan Lindström som stått för animationerna.

– Tack alla som gjorde denna resa möjlig. Tillsammans gör vi skillnad! skriver de.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons