Annons

Miljoner till Skellefteåföretag

Annons

PurplefoxFrån vänster: Arne Morén, VD Ackra Invest, Magnus Orregård, Affärsrådgivare ABI (ovan), Johan Fahlgren, delägare Purplefox, Fredrik Johansson, delägare Purplefox

FÖRETAG Ackra Invest går in som ny delägare i Skellefteåbaserade Purplefox och satsar två miljoner i tjänsten Printasquare.

Investering innebär nyanställningar och marknadssatsningar. Bland annat ska ett tydligt insteg på den europeiska marknaden göras redan under våren.

–  Purplefox har visat att de kan sin sak under företagets två unga år. Deras affärsmodell är unik på många sätt och vi ser med spänning fram mot ett händelserikt 2016, menar Arne Morén på Ackra Invest i Skellefteå, i ett pressmeddelande.

Printasquare erbjuder sedan 2012 framkallning av Instagrambilder och är idag marknadsledande i Sverige. Investeringen möjliggör ytterligare marknadsexpansion och utveckling av tjänsten.

Planeringen för de marknadsstrategiska satsningarna har sedan en tid legat klar. Purplefox har därmed kunnat initiera flertalet betydande projekt bara under de senaste veckorna.

– Effekten av investeringen har därmed varit omedelbar. Personal tillträder redan i veckan för att förstärka marknadsavdelningen samtidigt som vi är igång med en rad större förändringar, berättar Johan Fahlgren, delägare i Purplefox.

Ett av Purplefox ambitiösa mål för 2016 är att introducera och etablera Printasquare på den europeiska marknaden. Något som funnits i tankarna ett bra tag men fått invänta rätt förutsättningar.

– Att gå på export är något vi länge velat, men avvaktat. Att lansera tjänsten på ett ytterligare språk är inte samma sak som att lyckas rent marknadskommunikativt. Där krävs det både tydliga strategier och starka resurser, vilket vi nu har, säger Fredrik Johansson delägare i Purplefox.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons