Annons

Första artisterna till Trästock

Annons

 Linda Pira
Linda Pira är en av artisterna som kommer. Foto: Pressbild

NÖJE Vårens första artistsläpp till Sveriges största gratisfestival.

I år arrangeras Trästockfestivalen den 10-12 juli.

– Nu är det dags att presentera de första akterna som är klara till sommarens Trästockfestival! För 23:e gången kommer vi att fylla Nordanåområdet i Skellefteå med musik, dans, teater och utställningar. Inte minst vårens första artistsläpp hintar om den bredd festivalen jobbar för att kunna erbjuda besökarna, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Artisterna som är bokade är:

Linda Pira, Stor & The Salazar Brothers

”Om man slår ihop 2013 års alla superlativ som östs över Linda Pira till en hög så når vi med lätthet toppen av Mount Everest. Med The Salazar Brothers och Redline i ryggen tar hon den svenska hiphopen till nya jaktmarker där hon fäller allt vilt med några sjuka rim. Lyssna på ”Bang Bang” och låt ryggraden vika sig som den aldrig gjort förr. Under hösten sände SVT Play dokumentärserien ”Linda Pira – som du inte visste om”. Linda Piras debut-EP som släpptes 2013 ”Matriarken” har hyllats av en enig kritikerkår och kammade hem tre Grammis- nomineringar: Årets nykomling, Årets artist och Årets Hiphop/soul – med all rätt! Singlarna ”Knäpper mina fingrar” och ”Eld blir glöd” har båda gått varma på radion.”

 

Imperial State Electric

”Imperial State Electric är aktuella med sin tredje fullängdare ”Reptile Brain Music”.
För svensk rockpublik behöver bandets frontfigur Nicke Andersson knappast någon närmare presentation. Denna multikonstnär har berikat musikvärlden med band som Entombed, The Hellacopters och nu senast Imperial State Electric. På den nya plattan är det dock fler än Nicke Andersson som hörs i mikrofonen då även bandets basist Dolf de Borst (även The Datsuns) och gitarristen Tobias Eggers (även Objects) sjunger lead på varsitt spår på den nya plattan. Allt uppbackat av bandets trummis Tomas Eriksson (ex Captain Murphy).

Mångfacetterat band om något. Eller vad sägs om recensionen från ett av bandets festivalspelningar förra sommaren ”Det här är bandet som har de mest kompetenta musikerna i hela det här landet. Samtliga fyra medlemmar kan sjunga, köra och traktera inte bara sina egna, utan även de andra medlemmarnas, instrument med kirurgisk precision och en omisskännlig känsla för överjordiskt sväng.” (Rocknytt, Muskelrock)
Turn on your Reptile Brain and get with it!”

Arrangören lovar fler artistsläpp framöver.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons