Annons

Febern slog till.

Annons

Lilla vännen har tokhög feber och är hemma från förskolan idag och mest troligt resten av veckan.
När man är sjuk, stor som liten, så infinner ju inte matlusten sig direkt..
Vad äter man då i vårt hem?
Glass i stora lass! Och plättar!
Jag slänger alltid ihop plättsmeten på känn och det kan alla göra. Det är en perfekt maträtt för dig som kanske inte vågar ”höfta” att testa och se att det faktiskt inte är svårt. Våga göra fel!

100721_2

Mina Plättar till en familj på 5

ca 6-8 dl vetemjöl
1½ tsk salt
1½ liter mjölk
3 ekologiska ägg

Lägg mjöl i en bunke så det blir en lagom stor hög.
Häll i salt, lite mer än du tror ska vara lagom.
Vill du ha lite sötare plättar så sätter du 1 msk vaniljsocker också.
Vispa runt det så det blandas.
Häll i ungefär hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Häll i resten av mjälken och vispa ihop.
Tillsätt äggen och vispa till en fin smet.
Låt den gärna stå och dra en timme innan du gräddar.
Stek tunna plättar i medelvarm gjutjärnspanna någon minut på varje sida.
Servera med sylt, grädde, socker, sirap, glass, choklad, frukt…vad du vill!
~

20131002-154503.jpg

Dagens mutar-lunch.
Det gick hem.
Få se om Jordärtkockssoppa till middag blir lika poppis? Tror nog inte…

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons