Annons

Att göra klart.

Annons

Kul att det har hittat hit en del Fitnessfightare till bloggen, välkomna!

Innan jag började med FF så åt jag nästan inga kolhydrater i kosten (inte godis och fika heller) så min sockeravvänjning började för väldigt länge sedan. Däremot träningen har jag inte sysslat med sen i april då jag slutade ”för att jag hade så mycket annat att göra och inte hade tid”. Då tränade jag i snitt 3 gånger per vecka, gruppträningar och då mest kondition så som Zumba, andra danspass och spinning.
I övrigt så är jag en väldigt aktiv person både på fritiden och i arbetet.

Jag passar på att än en gång understryka att mina recept kanske inte alltid är prick enligt vad FF säger att man ”får och inte får” äta. Då skriver jag oftast ”kan uteslutas” efter den produkten på just FF-recepten den här månaden.
Jag har fått frågor om just två grejer.
När det gäller balsamicovinäger och fond har jag redan skrivit att FF inte godkänner dem som smaksättare.
Fonden för att den innehåller mycket salt och lite socker än om du kokar en egen. Så den kan du byta ut mot egen fond.
Balsamicon är inte godkänd för att den innehåller lite socker gissar jag och den kan du byta ut mot pressad citron, lime eller nån annan syra.
Även min egen kaloriuträkning som står under recepten har jag skrivit på ett ungefär.

Jag vill också klargöra att det här är ingen ”Fitnessfightenblogg” utan en helt vanlig matblogg.
Mat för vanliga och ovanliga människor, alla sorters folk, precis som den alltid varit!
Jag gör recept som jag själv gillar och som jag tycker är goda.
Jag lägger ut dem när jag vill det. Annars gör jag inte det.

Jag skulle aldrig kunna följa recepten som man kan använda sig av på kostprogrammet till punkt och pricka.
Av den enkla anledningen att jag tycker om när mat smakar som jag vill.
Bara för att man äter hälsosamt, inget fett och socker, så betyder det inte att man bara behöver krydda på maten med citron och peppar. Man får go bananas i kryddskåpet och i örtträdgården!

Jag följer däremot kostprogrammet till punkt och pricka allt som oftast. Tre undantag finns.
Jag ”syndar” med just fond, balsamico och ett glas vin till maten nån gång. Jag äter 1400 kcal per dag, varken mer eller mindre även om jag är mer hungrig eller mätt före maten är slut och även inklusive det där vinglaset på lördagen.
Jag följer träningsprogrammet slaviskt samt att jag gör extra övningar på styrkan och lite extra på cardion.

Till sist vill jag säga att jag är bara en människa, precis som er andra.
Har du frågor om mina recept eller annat kan du maila mig på susanne@megafonen.nu
Lycka till allihopa!


(på väg till gymmet snart)

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons