Annons
SKELLEFTEÅ "Det är fascinerande, skarpt och roligt."">

Komik och djupaste allvar

class="alignnone size-full wp-image-9507" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2012/03/den-komiska-1-av-11.jpg" alt="" width="468" height="283"/> SKELLEFTEÅ "Det är fascinerande, skarpt och roligt."

Annons


Foto: Lia Jacobi

SKELLEFTEÅ ”Det är fascinerande, skarpt och roligt.”

Nu på fredag får västerbottensteatern besök av skådespelaren Åke Arvidsson, från teater västernorrland. Åke ska framföra den kritikerrosade föreställningen ”Den Komiska Tragedin”.

Den Komiska Tragedin är en hyllning, om än ibland respektlös, till Dantes ”Den Gudomliga Komedin”. Det är en djupt mänsklig och varm historia med både komik och djupaste allvar.

Tvärtemot hur det brukar vara på teatern förutsätter den här pjäsen att vi glömmer dramatikern. I själva verket är det så att all världens roller sitter i teaterhimlen och själva väljer ut de skådespelare som ska ge dem liv på scenen. Det handlar om drömmar som blir verklighet redan innan de blivit förverkligade. Det handlar om att försona sig med Tiden och att stå ut med att Kärleken inte upphör att vara en gåta utan fortsätter att vara något som man aldrig blir färdig med. Och framförallt handlar det om en fantastisk solomaraton för Teater Västernorrlands Åke Arvidsson.

Den komiska tragedin är en fantastisk teaterlek där en ensam skådespelare fyller scenen med stor dramatik tillsammans med de 53 roller som kräver tillträde och utrymme på scenen.

”Det är fascinerande, skarpt och roligt. Det är en imponerande uppvisning, ett skådespeleriets virtuosstycke. Ingen teaterälskare bör missa Den komiska tragedin.” (ST 2009-10-05)

Föreställnigen börjar 19.00.

Här köper du biljetter>

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons