Surdegsgrunden hade börjat bubbla lite, mest inuti.
Det ser man dels om man tittar från sidan av burken, att den höjt sig och ser fluffig ut och även om man rör i den lite så är den lite som chokladpudding i konsistensen.
Dag 4, kväll
1 dl ljummet vatten
1 dl rågmjöl
Rör om och ställ undan tills imorgon.
Idag var det ju meningen att surdegsgrunden skulle ha börjat bubbla ordentligt, men det gör den inte.
Idag på morgonen.
Jämför med igår hur den såg ut så ser du att det är stor skillnad på ytan. Nu är det bara små små bubblor på ytan och den inte det minsta fluffig ut.
Ibland kan det bli såhär och det kan bero på många saker. Bland annat att den inte har fått stå tillräckligt varmt. Det är mycket lättare att få fart i sin surdegsgrund på sommarmånaderna än den kallaste veckan på hela året.
Så jag har tagit fram min surdeg och ställt den på ett varmt ställe i huset. Jag ger den 8-10 timmar till och har den inte börjar bubbla till sig igen då så är den död. Bara att börja om då.
Håller tummarna!
Nu ska jag snart iväg på möte med Mange om tidningen.
♥