Igår åt vi som sagt wok till middag.
Det är ju en kylskåpsrensar om något, men jag blev så glad när jag såg den kinesiska kålen Pak choi i butiken så jag köpte den direkt. De är SÅ gott och har du inte provat så är det läge nu, då den verkar vara i säsong.
Det är ju lätt att göra den här woken helt vegetarisk också, och nästan lika gott!
Idag blir det palt till middag här, med extra knaperstekt fläsk från en glad gris.
Min kycklingwok, 4-5 port
2-3 kycklingfileér
½ liten zuccini
1 röd paprika
2 morötter
2 huvuden pak choi (kinesisk kål)
ca 10 cm purjolök
1 huvud broccoli
1 pkt äggnudlar
3 msk fint riven färsk ingefära
5 finhackade eller rivna vitlöksklyftor
1½ finhackad röd chili eller 1½ tsk chiliflakes
5 msk honung
5 msk soja
4 msk neutral olja, tex rapsolja
Riv skalad ingefära och vitlök och chili (utom kärnorna).
Lägg i en skål och blanda med resten av ingredienserna.
Blanda.
Strimla kycklingen och lägg i hälften av marinaden du just gjort.
Skär zuccini i större bitar, strimla paprikan, skär morot i julienne (tändsticksstorlek), pak choi i lite större bitar, purjolöken i breda strimlor och broccolin i mindre bitar.
Koka nudlarna enligt anvisning.
Stek kycklingen på hög värme ca 3-4 minuter tills den är genomstekt.
Ta upp ur pannan/woken.
Lägg i lite olja och fräs på purjon en stund, ca 2 minuter.
Lägg i resterande grösaker och woka/stek tills de är spänstiga men tillagade.
Blanda resterande av marinaden ner i grönsakerna.
Blanda nudlar, grönsaker och kyckling och är direkt.
♥