Annons

Rensat, kokat, packat, klart!

Annons

Åkte ut för att plocka blåbär igår efter middagen (se föregående inlägg) och hittade just inget alls. Jag vet att det funnits massor med blåbär, men alla ställen jag känner till åkte jag till och där var det renplockat.
Jag fick väl ihop drygt 1 kg innan myggen, mörkret och uppgivenheten gjorde att jag åkte hem igen.
Däremot så hittade jag tre riktigt bra hallonställen!
På tre olika platser, mellan blåbärställen så att säga. Så jag kom hem med lika mycket hallon som blåbär och det var ju inte helt fel. Det bästa är att nu har jag bra ställen till nästa sommar!

Hatar att rensa blåbär, fy så tråkigt!
Resultatet däremot är verkligen värt det!

Drottningssylt i kastrull

Eftersom blåbären lyste med sin frånvaro och jag knappt fick ihop några bär så kokade jag sylt på alltihop.
Drottningsylt, som det blir när man tar hälften hallon och hälften blåbär.
~

Drottningsylt

Drottningsylt

lika delar hallon och blåbär
syltsocker
atamon för att skölja burkarna

Häll de rensade bären i en lagom stor kastrull.
Koka upp.
Häll i syltsocker tills du tycker att smaken är lagom söt (eller följ anvisningar på sockerpaketet)
Koka 5 minuter och skumma sedan.
Häll upp till kanten på rena Atamonsköljda burkar och förvara svalt.

Tips!
Man behöver inte skölja burkarna med Atamon. Man kan sterilisera dem på flera olika sätt.
Jag föredrar att diska dem och sen skölja dem med Atamon (det står på flaskan hur man gör) så jag helt säkert vet att det inte finns nån basilusk i dem som gör min sylt eller saft möglig.
~

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons