Fika, fika, fika… Gott!
Och nu är det ju säsong för citroner och allt!
Den här kakan är god och saftig även efter 2 dagar i kylen. Tänker att den borde gå göra som långpanna om man gör dubbel sats eller 2½ sats..
~
Citronkaka med björnbär, ca 12 bitar
4 dl vetemjöl
1½ dl florsocker
125 gram smör
1 ägg
Mixa ihop degen till botten och kyl 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen och klä en form med höga kanter, ca 26 cm i diameter.
Nagga den och grädda sedan 15 minuter.
Låt svalna.
fyllning:
2 citroner, saft+skal
6 ägg
2,25 dl strösocker
2 dl vispgrädde
garnering:
björnbär
florsocker
Riv skalet på citronerna.
Vispa ägg, socker och citronzest luftigt.
Pressa saften ur citronerna och tillsätt även grädden.
Blanda smeten jämn och häll på pajsskalet.
Grädda 50-60 minuter och låt sedan svalna.
Pudra över florsocker och garnera med björnbär.
~