Annons

Baconlindad torsk

Annons

Barnen…jaa.
Det är INTE rolig att tjata på barn om mat tycker jag. Jag var själv en sån där omöjlig skitunge som aldrig tyckte om nåt och vägrade äta. Allt var äckligt.
Äckligt med klumpar, senor, segt, smak…allt.

Det var inte förrän i tonåren som jag började gilla annan mat än plättar, palt och pannkaka typ. Det var inte bara en som höjde på ögonbrynen när jag bestämde mig för att bli kock.
Jag vet alltså hur det är att sitta med mat på tallriken man inte tycker om. Jag försöker involvera barnen i matlagningen och även att de får bestämma lite vad vi ska äta. Alltså inte bara mjölmat, utan ”vill ni ha torsk med äggsås eller fiskpinnar”. Lite så.
Samma mat, men olika tillagad. OCh definitivt utan klumpar och senor, det är jag helt allergisk mot.
Och jag tror jag vinner på det.

Provade en ny variant av torsk. Den blev helt ok, väldigt saftig iallafall. Receptet har jag inte kvar, men jag tror jag minns.

~

Baconlindad torsk

Baconlindad torsk 4 pers


800 g torskblock eller annan liknande vit fisk
2 paket bacon
ca 100 g riven WB-ost eller annan vällagrad smakrik
flingsalt
svartpeppar från kvarnen
2-3 msk Garam Masala eller Korma


Tina blocken och fördela i portionsstora sammansatta högar.
Lägg ut bacon, 4 skivor per portion.

Fördela den rivna osten på.
Salta, peppra och strö Garam Masala ovanpå.

Lägg på fisken.
Rulla ihop till ett paket.


Lägg i ugnsfast form och gratinera ca 20 minuter på 200 grader tills baconet fått fin färg.

~

Jag serverade med ett mexikanskt ris.
Jag tog en gul lök och finhackade den.
Stekte i lite smör i en kastrull.
Tillsatte mängden ris jag skulle ha (5 dl) och fräste med ca 4-5 minuter.
Satte i en burk krossade tomater och 5 dl vatten + en hönsbuljongtärning.
Kokade sakta under lock ca 15 minuter tills vätskan var borta.
Kryddade med mexikansk kryddblandning.

Till den här rätten behöver man ingen sås, men en fräsch grönsallad är gott!

~

Mexikansk kryddblandning

4 msk chilipulver
2 msk mald spiskummin
0,5 tsk vitlökspulver (brukar jag skippa för jag tycker det smakar illa)
0,5 tsk mald chilipeppar
2 msk paprikapulver
1 msk oregano
0,5 tsk salt

Blanda och förvara i glasburk med slutet lock. Plast tar åt sig smaken.
Hållbar i flera månader förutsatt att du har fräscha kryddor.

Hur det gick?
Barnen åt och tyckte det var sådär.
Fiskpinnar är visst bättre. Hemlagade alltså.

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons