Annons

Filmvisning – A Tribute to The Last Waltz

Datum: 2 maj 2015 Plats: Rotan - Skelleftehamn Börjar: 19.00

Skellefteåprojektet ”A Tribute to The Last Waltz” som dragit fullt hus i både Skellefteå och Stockholm når vita duken.

Hyllningsspelningen till The Bands legendariska avskedskonsert tar nu steget till vita duken. Premiärvisningen sker i Skelleftehamn, 2 maj, och bjuder på ett kritikerrosat framträdande från Södra Teatern i januari.

A tribute to The Last Waltz sattes för första gången upp på Nordanåteatern i Skellefteå hösten 2011. Föreställningen, som är en hyllning till The Bands legendariska avskedskonsert 1976, genomfördes av ett 30-tal musiker – merparten Skellefteåbor – och blev en direkt succé med lapp på luckan. Efter ytterligare tre utsålda föreställningar i Luleå, Umeå och ännu en gång i Skellefteå så styrdes kosan mot Stockholm och Södra Teatern.

Besöket på Södra Teatern resulterade i en braksuccé och med två utsålda spelningar och gästartister som Mats Ronander, Magnus Carlsson, Pär Wiksten, Karin Risberg och Micke Leijnegard. Hela resan mot Södra teatern blir nu film och premiären sker i Skelleftehamns Folkets Hus där idégivaren och näringslivsprofilen Thomas ”Linge” Lindgren är uppväxt.

– Filmen kommer förutom musiken att innehålla intervjuer och roliga klipp med artisterna som deltog på Södra Teatern i Stockholm. Dessutom en mycket intressant intervju med Håkan Sandsjö som var på plats när originalkonserten spelades på Winterland i San Fransisco 1976 , säger Linge.

Filmmakaren är Janne Wännström från Voicemedia. Janne, som är känd för produktioner inom radio-/tv- och reklambranschen, gör nu långfilmsdebut.

– Det känns otroligt spännande att få se resultatet på stor duk och i en lokal där både ljud och övrig teknik gör en musikfilm rättvisa.

Premiären är lördagen den 2 maj kl 19.

Fler event

Annons