Vaknade till -24 grader här i Skellefteå på Morön, inte speciellt bra surdegsförutsättningar precis. Surdegen vill ha det varmt och gosigt, allt mellan +22 till 30 är helt ok.
Min står framme nu och gottar sig en bit från kaminen där jag eldar.
Det är idag det kommer att visa sig om surdegsgrunden är bra eller om det bara är att börja om.
Morgonen börjar med mat.
Dag 4, morgon
1½ dl ljummet vatten
1 dl rågmjöl
Blandar i vatten och rågmjöl.
Nu blir konsistensen lite tjockare än innan och den ganska syrliga doften blir mildare.
Idag ska surdegsgrunden ta fart!
Ikväll ska den matas igen och då hoppas jag den börjat bubbla lite.
Såhär ser den ut efter att jag matat den och rört om.
Sen är det bara på med locket lite på sniskan och i go värme tills ikväll!
En fördel är ju om man tar rätt lock på rätt sak…
Kameralocket hamnade i surdegen av bara farten.
♥