Annons
102 lägenheter fördelade på 10 huskroppar. Så är upplägget för det tillfälliga bostadsområde som byggs i Myckle och som ska erbjuda tillfälliga hyreskontrakt till nyanställda vid Skellefteå kommun. Illustration: Parmaco

Nya personalbostäderna – snart är första klara: ”Det är bara att köra”

BOSTAD Tidigare i höstas inleddes arbetet med de tillfälliga bostadsområdet i Myckle som ska hysa nyanställda vid Skellefteå kommun. Redan i början av 2025 ska 36 av de totalt 102 lägenheterna stå klara.

Annons

Bostadsområdet, som ska byggas på det tidigare industriområdet i Myckle, är tillfälligt och ska fungera som instegslägenheter för nyanställda vid Skellefteå kommun. Bostadsbristen i Skellefteå har gjort det svårt för kommunen att fylla sitt rekryteringsbehov eftersom personer som fått jobb på kommunen ibland tvingats tacka nej för att de inte hittat någonstans att bo. 2023 anställde Skellefteå kommun 450 personer och det mesta pekar på att det stora behovet av arbetskraft kommer att kvarstå under flera år framåt.

Totalt ska 102 lägenheter fördelade på tio huskroppar uppföras på området. I september inleddes röjningen av buskage på platsen och nyligen beviljades marklovet där Contractor har inlett arbetet med markberedning.

– Just nu inväntar vi det tillfälliga bygglovet och när det kommer är det bara att köra vidare, säger Fredrik Edlund, projektledare på Skellefteå kommun.

Annons
Redan i början av 2025 ska fyra av de totalt tio huskropparna stå klara för inflyttning. Illustration: Parmaco

Det tillfälliga bostadsområdet utgörs av modulhus som tillverkas och uppförs av företaget Parmaco. De 36 första lägenheterna är under produktion och om allt går enligt plan ska de vara inflyttningsklara i början av 2025.

Hyresnivåerna, reglerna för vilka som ska få flytta in och hur länge man ska få bo där, är inte beslutade ännu. Tanken var att personalnämnden skulle fatta beslut om det i september men frågan har skjutits fram och det är oklart när den kommer att behandlas i nämnden. Klart är dock att möjligheten att hyra en lägenhet i Myckle bara ska gälla anställda i kommunens organisation, inte i de kommunala bolagen, och att kontrakten ska vara tillfälliga.

Artikeln är en del av Megafonen 23/10 – 2024. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons