Idag var jag smart och gjorde lunch och middag samtidigt.
Det sparar verkligen tid om man är ute efter det!
Ugnspannkaka med fläsk till lunch och Strimlad biff till middag. Bara att koka ris eller nudlar så är middagen på bordet.
~
Strimlad biff med grönsaker, 6-8 pers
800 g lövbiff, rostbiff eller liknande -strimlat
salt
svartpeppar från kvarn
1 hel purjolök i sneda stora bitar
10 champinjoner, delade i kvartar
1 pkt haricots verts eller sockerärtor
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad
2 msk råsocker
1 msk vitvinsvinäger
2 msk soja
1 msk kalvfond
2 tsk maizena
5 dl vatten
sesamfrön
Stek köttet på hög värme tills det fått färg och krydda med salt & peppar.
Ta upp och lägg åt sidan och smält lite smör och bryn svampen och tillsätt purjon mot slutet (eller kör två stekdon samtidigt, mycket snabbare går det)
Lägg i övriga ingredienser förutom maizena och rör om ordentligt. Salta mer om det behövs.
Blanda maizena med ½ dl kallt vatten och rör ner i grytan. Låt koka upp.
Strö ev. över sesamfrön och servera med sambal oelek för de som vill ha mer fart i grytan.
Tips!
Du styr så klart styrkan på grytan med chilin. En chili tar jag till denna när jag vill att barnen ska tycka det är gott. 2 chili minst tar jag om det är bara vuxna som äter.
~
♥