Annons
Kulturnatta är ett exempel på hur det offentliga och näringslivet samarbetar för Skellefteås bästa, enligt Thomas Linge Lindgren och Felicia Selin. Foto: Caroline Thorén

Snart premiär för Kulturnatta – ska bli ny folkfest: ”Lättar upp hösten”

NYHETER Tre scener längs gågatan, drive in-bio för epatraktorer och konstutställning i stadsparken. Det är några exempel på vad Kulturnatta kommer att erbjuda när den går av stapeln för första gången den 27 september.

Annons

– Vi behöver ett höstarrangemang med kultur och lite folkfest tillsammans med Skellefteås nya och gamla invånare, något som lättar upp hösten lite, säger Felicia Selin som sitter med i styrgruppen för Kulturnatta och till vardags jobbar som verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Västerbotten.

Tre utomhusscener kommer att uppstå längs gågatan: en i anslutning till restaurangen Meat us, en på Guldtorget och en på Panterplatsen mitt emot Odentorget. På Guldtorget kommer akter som Kjells Bänk, Ben Carbine, Röda Naglar och Dödstrött att uppträda. De andra två scenerna kommer att gästas av trubadurer.

– På Sara kulturhus kommer Trappscenen och Kulturtrappan att bjuda på arrangemang med Skellefteå Dans- och balettförening och rock med Otto Fahlgrens band OFP. I stadsparken kommer konst av lokala konstnärer att ställas ut, säger Felicia.

Annons

Under Kulturnatta arrangeras saker på flera håll i Skellefteå centrum. Klicka på bilden för att göra den större.

C Mangu och drive in

Under Kulturnatta arrangeras också en drive in-bio för epatraktorer på parkeringsplatsen mellan Cykel- och Fiske och Hubben – ett arrangemang som Felicia hoppas mycket på och som är ett samarbete med Film i Västerbotten.

– Filmvisningen kommer att inledas med en introspelning med C Mangu som vi tror kommer att uppskattas av många. Ungefär 20 epatraktorer får plats på parkeringen men givetvis får man komma till fots och titta också, säger Felicia.

Kulturnatta involverar också många handlare i centrum. CK har en egen scen där bland annat Cimberly kommer att uppträda. På Vintergatan kommer andra typer av kulturella aktiviteter att arrangeras. Handlarna i centrum kommer att ha kvällsöppet och dessutom ha speciella erbjudanden kvällen till ära.

Annons

Öka förståelsen

Enligt Thomas ”Linge” Lindgren som också sitter i styrgruppen för Kulturnatta är det djupare syftet med arrangemanget att fördjupa förståelsen och samarbetet mellan Skellefteås näringsliv och det offentliga. I arbetet med Kulturnatta har representanter från Skellefteå kommuns marknadsenhet, Skellefteås näringsliv, Studiefrämjandet och Skellefteå Musikaliska samarbetat på ett sätt som Linge hoppas se mer av framöver.

– Mitt ledord är alltid “tillsammans”. Jag är övertygad om att samarbete alltid är vägen framåt när det gäller utveckling, säger Linge.

Artikeln är en del av Megafonen 11/9 – 2024. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons