Annons
Foto: Jonatan Stålhös / Arkivbild

För en livligare stadskärna: En rad aktörer går samman i Kulturnatta

KULTUR 27 september arrangeras Kulturnatta för första gången i Skellefteå. Bakom initiativet står näringslivet, kommunen och ideella aktörer och syftet är att utveckla en livligare stadskärna.

Annons

– Det ska bli så kul med Kulturnatta där vi jobbar tillsammans. Förutsättningarna för att vi ska klara den samhällsomvandling som vi är inne i nu stavas samarbete. Kulturnatta är ett gott exempel, säger Thomas “Linge” Lindgren, Skellefteå Musikaliska.

Under Kulturnatta ska Skellefteborna mötas av aktiviteter och upplevelser inom kultur, nöje, restaurang och handel. Målet är ett brett program som ska erbjuda något för alla. Även Skellefteås ungdomar ska involveras i arbetet.

Annons

– Det är många spännande samarbeten på gång med fritidsgårdarna, Ungdomsverket och Nordvestor fastigheter. Även på scenen kommer vi att ha en uppsjö av unga lokala musikakter, säger Olov Häggmark, kulturpedagog på Skellefteå kommun.

En mötesplats

Cecilia Söderström på Skellefteå kommuns marknadsenhet ser Kulturnatta som en mötesplats för såväl gamla som nya Skelleftebor.

– Evenemanget visar att kulturen har en plats i stadsmiljön och vi vill ge chansen till våra lokala talanger att hitta sin plats på scenerna, säger hon.

Kulturnattas arbetsgrupp

Sofia Andersson Lundberg – Sara kulturhus
Olov Häggmark – Kulturpedagog, Kultur och Bibliotek
Julia Åshjelm – Nordvestor fastigheter
Jerry Näsström – Trafikingenjör, Skellefteå kommun
Felicia Selin – Verksamhetsutvecklare Studiefrämjandet/Hubben
Mats Bergqvist – Marknadsenheten, Skellefteå kommun
Cecilia Söderström, Marknadsenheten, Skellefteå kommun
Thomas Linge Lindgren – Skellefteå musikaliska
Jonas Lundqvist – Skellefteå musikaliska
Maria Rautio – Visit Skellefteå

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons