Annons
Viktor Nordlund på Nordvestor Fastigheter och de planerade flerbostadshusen på Södertorg. Foto: Pressbild / Illustration: Nordmark & Nordmark

Ny aktör klar för bostadsbyggande på Södertorg: ”Vi ser en möjlighet”

NYHETER Efter beslut i kommunstyrelsen – det är Nordvestor som får markanvisning för bygget på Södertorg och som kommer att ta projektet vidare.

Annons

Detaljplanen för Södertorg antogs i slutet av 2023 och möjliggör för cirka 90 nya lägenheter, fördelade på 4-8 våningars flerbostadshus med verksamhetslokaler på bottenplanen, som kontor eller restauranger.

Området har planerats länge och tidigare har SBB haft markanvisning för Södertorg, men det bolaget har dragit sig ur, så nu ska Nordvestor Fastigheter axla projektet.

– Vi ser en fantastisk möjlighet att kunna erbjuda bostäder i detta attraktiva läge med närhet till både stad och natur. I rådande marknadsläge så krävs ett stort engagemang och en långsiktighet hos exploatören, vilket passar oss bra som ett fastighetsbolag med lokala ägare i Skellefteå. Detta är för oss ett viktigt projekt för att kunna bidra till det fortsatta bostadsbyggandet och utvecklingen av Skellefteå, säger Viktor Nordlund på Nordvestor, i ett pressmeddelande.

Annons

Att Nordvestor får markanvisningen beslutades i kommunstyrelsen den 13 augusti. Markanvisningsområdet uppgår till cirka 3 500 kvadratmeter totalt och köpeskillingen är satt till 22 800 000 kronor.

Byggstarten planeras ske under andra kvartalet 2025 och Skellefteå kommuns mark- och exploateringschef Patrik Larsen är glad att Nordvestor kliver in.

– I och med det ansträngda läget i byggbranschen så är det glädjande att planerna för området kommer framåt och att Nordvestor vill bygga bostäder i Skellefteå.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons