Annons
Foto: Magnus Lindkvist

Stor fastighetsaffär – CK och andra centrumbyggnader säljs • Köparen om affären: Läget annorlunda i dag

NÄRINGSLIV Citykompaniet och andra centrumfastigheter återgår till lokala händer. Diös säljer tillbaka dem till Nordvestor, meddelar bolagen på torsdagen.

Annons

Nordvestor Fastigheter tömde sin portfölj på centrumfastigheter i Skellefteå hösten 2021. Affären med Diös omfattade Citykompaniet, det då nybyggda parkeringshuset, det intilliggande huset där sedermera Ica flyttat in, med mera.

Drygt två år senare köper Nordvestor tillbaka dem, totalt fyra fastigheter plus en till, tillkännager bolagen i dag. Den femte fastigheten är den med Åhlénshuset.

– Det är två hela kvarter vi köper, säger Pär Nordlund, vd på Nordvestor Fastigheter.

Annons

En bra affär

Den första affären är inte länge sedan, så vad har hänt? Pär Nordlund förklarar att det har med marknadsläget att göra, även om det inte passerat särskilt lång tid så har det ekonomiska läget förändrats rejält, med höga räntor och inflation.

För Nordvestor Fastigheter har det presenterat en möjlighet.

– I dag har vi en situation där många fastighetsbolag har ett intresse av att kanske lätta på sin portfölj. Diös är ett fint bolag och har nog inga problem, men de har ändå haft det här önskemålet, säger Pär Nordlund.

Nordvestor sålde fastigheterna när det totala fastighetsvärdet uppgick till 810 miljoner kronor – och köper dem med ett fastighetsvärde på 788 miljoner kronor, så företaget gör en bra affär.

Annons

I ett pressmeddelande skriver Diös att de med denna affär vill sätta ett större fokus på sitt kontorsbestånd och samtidigt stärka sin finansiella ställning med bland annat lägre belåningsgrad.

– Genom den tillväxt som sker i till exempel Skellefteå med ökad efterfrågan på moderna kontor, ser vi stor potential i vår affär, säger Diös transaktionschef Annie Franzon i pressmeddelandet.

Både Diös och Nordvestor ser fram emot ett fortsatt samarbete företagen emellan.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons