Annons
Pressbild: Jørgen Syversen

Nu händer det: Norwegian kommer etablera trafik från Skellefteå igen

NYHETER Norwegian ska etablera sig på Skellefteå Airport igen, med direktflyg till Stockholm-Arlanda fem dagar i veckan.

Annons

Norwegian startade en linje mellan Skellefteå och Stockholm-Arlanda i mars 2017 och trafikerade den regelbundet till januari 2019, innan den lades ned.

Sedan dess har BRA och Ryanair kommit och gått med tillfälliga linjer till bland annat Stockholm-Bromma och Göteborg, men i den reguljära inrikestrafiken från Skellefteå har SAS dominans i slutändan stått obestridd, vilket återspeglats i priserna.

Annons

Startar ny direktlinje

Men våren 2023 var Skellefteå tillbaka i Norwegians blickfång. Bolaget har visat intresse för att etablera sig igen och sonderat terrängen för det, bland annat genom dialog med det regionala näringslivet. Och i höst händer det.

Utvecklingen i Skellefteå med många företag som satsar stort i regionen ökar behovet av god tillgänglighet till omvärlden. I dagsläget finns det ett begränsat utbud på flyg till och från Skellefteå och det är därför glädjande att vi i dag kan meddela att vi börjar flyga, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen i ett pressmeddelande.

Annons

Direktlinjen mellan Skellefteå och Stockholm-Arlanda sätts in med start den 28 oktober 2024 och kommer att trafikeras fem dagar i veckan; på måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar. Vilka avgångstider det blir är okänt i dag.

”Ett viktigt besked”

Nyheten presenteras i samband med Skellefteå kommuns och Norwegians medverkan under Almedalsveckan och Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör i Skellefteå, gläds över etableringen.

– Skellefteå är den kommun som befolkningsmässigt växt mest i Sverige under årets första del. Här investeras också mest per capita. Att ha en bra infrastruktur för resande är en viktig pusselbit i hela samhällsomvandlingen, så det är glädjande att Skellefteå Airport och Norwegian i dag kan presentera denna etablering, säger hon.

Annons

Även flygplatsens vd Robert Lindberg är mycket positiv.

Skellefteås snabba tillväxt kräver en god tillgänglighet till omvärlden. Här på Skellefteå Airport ser vi en god tillströmning av passagerare och därmed ett utrymme för att kunna utöka trafiken med en ny aktör. Jag vet att det här är ett viktigt besked för näringslivet, invånarna och besöksnäringen i Skellefteå, konstaterar han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons