Annons
Det återstår att se vad mötet leder till. Pressbild: Jørgen Syversen

Möte anordnas – flygbolag utreder möjligheterna att återetablera sig

NYHETER Norwegian vill tillbaka till Skellefteå. Nästa vecka anordnas ett möte mellan flygbolagets representanter och företag i regionen, för att se vilka förutsättningar som finns.

Annons

Norwegian har flugit från Skellefteå förut. De etablerade en linje till Stockholm-Arlanda i mars 2017 och hade regelbundna avgångar fram till januari 2019, men linjen lades ned eftersom den inte var tillräckligt lönsam.

Ett tråkigt besked för många resenärer då SAS i princip har fått prismonopol.

Fyra år senare har någonting hänt, för nu är Skellefteå tillbaka i Norwegians blickfång. Därför kommer flygbolagets representanter snart på besök.

Annons

– De vill undersöka om det finns förutsättningar för dem att starta upp flyglinjer igen, berättar Anders Hjalmarsson, vd på Västerbottens Handelskammare.

Finns kundunderlaget i dag? För att undersöka det anordnas ett dialogmöte mellan Norwegian och regionala företag i mitten på nästa vecka.

– Grunden till detta är allt som händer i regionen. Vi ser en kraftig ökning av flygresenärer och det kommer nog att öka ännu mer, så Norwegian vill undersöka om det finns en vilja att flyga även med dem, säger Anders Hjalmarsson.

Annons

Inga löften har getts och det återstår att se vad mötet leder till.

– Vi hoppas att Norwegian känner att det finns ett intresse. Flyget är en viktig infrastruktur här uppe och ett större utbud är bra på flera sätt, för både företag och privatpersoner, säger Anders Hjalmarsson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons