Annons
Det blir premiäravgång till Cypern den 19 oktober. Foto: Pixabay

Ny charteroperatör etablerar sig – fler resor från Skellefteå Airport

RESA En ny charteroperatör etablerar trafik på Skellefteå Airport och kommer att erbjuda resor till Cypern och Rhodos.

Annons

Det är den nordiska charteroperatören Aventours som ser marknadspotential i det växande Skellefteå. Det är en del av researrangörskoncernen Aventura som, efter en bra start i Finland, vill expandera verksamheten till Sverige.

Det sker i första hand till tre städer: Skellefteå, Örnsköldsvik och Jönköping, enligt ett pressmeddelande från Skellefteå Airport.

– Vi välkomnar Aventours till Skellefteå och gläds över att de väljer Skellefteå som en av de första avreseorterna i Sverige, säger vd Robert Lindberg och fortsätter.

Annons

– Vi hoppas på ett långsiktigt samarbete med fler destinationer och är övertygande att Aventours utbud ska passa våra norrländska solsugna resenärer.

De första flygen kommer att sättas in i höst, med premiäravgång till Cypern den 19 oktober och Rhodos den 27 oktober. Patrik Wik, försäljningschef på Aventours, tror på etableringen och hälsar resenärer välkomna.

– Vi är specialister på resor från regionala flygplatser och vi ser Skellefteå som en perfekt region att starta vår Sverigeetablering ifrån. Kommunens befolkning ökar och flygplatsen ligger mitt mellan Umeå och Luleå vilket är optimalt för oss.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons