Annons
Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport. Foto: Magnus Lindkvist

Skellefteå Airport summerar 2023 – tredje bästa året genom tiderna

NÄRINGSLIV 2023 har kommit och gått. Det för Skellefteå Airport tredje bästa året någonsin sett till antal passagerare.

Annons

– Vi tror att vi når cirka 345 000 resenärer innan årets slut.

Det sade en optimistisk Robert Lindberg vid utgången av november. Skellefteå Airport hade passerat 300 000 årsresenärer då och nu, med 2023 i backspegeln, har vd:n kommit att få rätt.

Totalt reste 347 430 passagerare till eller från Skellefteå under 2023. Det är en ökning med 30 procent från 2022 och med 17 procent från 2019, före pandemin.

Annons

Den höga tillväxten ses som en följd av industriutvecklingen i regionen. Enligt Robert Lindberg är Skellefteå Airport en av Sveriges snabbast växande flygplatser i dag, vilket han tror kommer hålla i sig.

– 2024 startar flera nya charterdestinationer och en ny direkt utrikeslinje till Gdańsk och det finns dessutom ett stort intresse från flygbolag att trafikera Skellefteå, säger Robert Lindberg i dag, i ett pressmeddelande.

Sett till antal årsresenärer blev 2023 det tredje bästa året i flygplatsens historia.

Annons

Det är inte allt som hänt på Skellefteå Airport i fjol. Det genomfördes dessutom 2 488 starter och landningar med elflygplan under året.

– På Skellefteå Airport har Green Flight Academy etablerat sin världsunika hållbara pilotutbildning där en stor del av utbildningen sker med elflygplan. Vi är otroligt stolta att vara en föregångare och möjliggörare för elflyg och andra hållbara lufttransporter, säger Robert Lindberg.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons